De eerste Russische Su-35se zou aan het einde van de winter in Iran moeten arriveren

Terwijl de Iraanse defensie-industrie de afgelopen jaren enorme vooruitgang heeft geboekt op sommige gebieden, zoals drones, maar ook Baltische en kruisrakettenen luchtafweersystemen, blijven de legers van Teheran, afhankelijk van het gebied, vaak slecht uitgerust met verouderde uitrusting die is geërfd uit het Sha-tijdperk van eind jaren 70. Dit is met name het geval voor de luchtmachten die, afgezien van Chinese en Russische jagers die in de jaren 90 zijn verworven, F5 gebruiken , F4 en F-14 vliegtuigen bijna 50 jaar oud. In feite vormt de aankondiging van de Iraanse autoriteiten deze zondag via het persbureau Tasnim, volgens welke de eerste Su-35's die van de Russen zijn verworven, al in maart in het land zullen aankomen, een belangrijke ontwikkeling van de operationele capaciteiten van hun luchtmacht. krachten, en een mogelijke omwenteling in het regionale machtsevenwicht.

Selon het persbericht waarin Shahriar Heidari wordt geciteerd, lid van het Iraanse parlement en de commissie buitenlandse zaken, zal de eerste Su-35se, zonder hun aantal of de totale omvang van de aan Rusland gerichte bestelling te specificeren, inderdaad worden afgeleverd vanaf de eerste maanden van het volgende jaar, dat op 20 maart in de Perzische kalender, voor het feest van Nowruz. Volgens de bronnen zou het Iraanse bevel, verkregen als compensatie voor de levering van Shahed 136 langeafstandsdrones en, zo lijkt het, ballistische raketten, gebruikt door Moskou tegen Oekraïense civiele infrastructuur, betrekking hebben op 24 tot 30 vliegtuigen, die zouden kunnen worden eerder annuleerde de Su-35se die Egypte vóór Caïro had verworven zijn bestelling onder druk van Washington.

Van alle Russische jagers voor algemeen gebruik bleken de Su-35's ongetwijfeld de meest effectieve in Oekraïne te zijn

De Su-22se is bijna 15,3 meter lang en heeft een spanwijdte van 35 meter. Het is een tweemotorige eenzits zware jager, de ultieme versie van de Flankers-familie, afgeleid van de oorspronkelijke Su-27. Het vliegtuig is bijzonder imposant, met een leeggewicht van 19 ton en een maximaal startgewicht van 35 ton, en heeft daardoor een groot laadvermogen, met 11,5 ton interne brandstof en 12 laadpunten onder de vleugels en de cel . Het vliegtuig heeft dus een grote autonomie, met een bereik van 1.600 km, maar ook hoge prestaties dankzij de twee Saturn AL-41 turbojetmotoren, elk met een stuwkracht van bijna 9 ton droog, en meer dan 14 ton met naverbrander. Het heeft ook een krachtige Irbis-E-radar met actieve PESA-antenne, een IRST (infrarooddetector) OLS-35 en een Khibiny-M elektronische verdedigingssuite, en kan talloze lucht-lucht- en luchtgrond-/oppervlakteimplementaties uitvoeren, waardoor het een veelzijdig apparaat is. die zowel efficiënt als geavanceerd is en effectief bestand is tegen bijna alle westerse gevechtsvliegtuigen.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees - vanaf € 1 de eerste maand

Artikelen met volledige toegang zijn beschikbaar in de " Gratis artikelen“. Abonnees hebben toegang tot de volledige Analyses, Nieuws en Synthese artikelen. Artikelen in archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

Alle abonnementen zijn vrijblijvend.


Voor

2 gedachten aan "De eerste Russische Su-35se zou moeten arriveren zodra de winter in Iran eindigt"

  1. […] Inderdaad, afgezien van de aanstaande aankomst van 24 tot 30 Su-35's in Iran, lijken recente verklaringen van de Russische ambassadeur in Iran erop te wijzen dat Teheran […]

Reacties zijn gesloten.

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN