Tegenover China zouden de voorraden precisiemunitie van de VS slechts een week duren

Een week ! Dit is de tijd die de Amerikaanse marine en de Amerikaanse luchtmacht nodig hebben om hun voorraden langeafstandsprecisiemunitie uit te putten in geval van een conflict tussen de Verenigde Staten en China rond het eiland Taiwan. Dit is in wezen de opmerking van het nieuwste rapport van de Amerikaanse denktank Center for Strategic and International Studies, of CSIS, wat ook wijst op de onmogelijkheid voor de Amerikaanse industrie zoals die vandaag georganiseerd is, om te voorzien in de behoeften van een oorlog met hoge intensiteit tegen een grote mogendheid, mocht het conflict blijven duren, zoals het geval is in Oekraïne tegen Rusland. En in feite presenteert het rapport een nogal alarmerende situatie van de realiteit van de munitievoorraden van de Amerikaanse strijdkrachten, of het nu gaat om de munitie die de schepen en gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse marine en de Amerikaanse luchtmacht bewapent, maar ook de Amerikaanse Munitievoorraden van het leger, grotendeels uitgeput door de steun die Oekraïne een jaar lang heeft gekregen, zonder dat de Amerikaanse BITD opnieuw in staat is om deze voorraden dynamisch aan te vullen.

Hoewel dit rapport geen verrassing is voor de Amerikaanse soldaten die al jaren voor het Congres constant aan de alarmbel trekken over dit onderwerp met de mogelijke terugkeer van conflicten met hoge intensiteit, nodigt het ons ook uit om enkele recente debatten, zoals de vaak becommentarieerde uitputting van soortgelijke munitie door de Russische lucht- en zeestrijdkrachten in Oekraïne, waardoor ze afhankelijk werden van ongeleide munitie zoals gladde zwaartekrachtbommen, of van verouderde raketten. In feite is de zeer reële uitputting van Russische precisiemunitie sinds het begin van dit conflict niet anders dan die welke de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten zou treffen in het geval van een soortgelijk conflict. Het lijkt er zelfs op dat Russische fabrikanten er relatief snel in slagen om nieuwe raketten te produceren, zoals de Kalibr marinekruisraket, met een snelheid van 10 tot 20 stuks per maand, wat bovendien wellicht hoger is dan de westerse productiecapaciteit. Franse MdCN of de Amerikaanse Tomahawk.

Lockheed-Martin heeft twee jaar nodig om de LRASM-antischeepsraket te vervaardigen

Want als het CSIS-rapport de generale staf, maar ook het congres en de Amerikaanse industriëlen uitnodigt om hun industriële productiecapaciteiten en munitievoorraden te vergroten om een ​​groot potentieel conflict het hoofd te bieden, nodigt het ook uit om de relevantie van het gebruikte leerstellige model in twijfel te trekken door westerse legers, gebaseerd op zeer efficiënte maar ook dure en vooral complexe wapensystemen, waarvan de productie lang duurt. Het is dus passend om de door Rheinmetall aangekondigde moderniseringscapaciteiten te vergelijken met betrekking tot de Leopard 1 en 2 die mogelijk naar Oekraïne kunnen worden overgebracht, met een gemiddelde snelheid van één of twee pantservoertuigen per week, en de 40 tot 50 pantservoertuigen die elke maand worden geproduceerd of gereviseerd en gemoderniseerd door de Russische Uralvagonzavod-fabriek vandaag, terwijl twee moderniseringslijnen van T-62M-tanks die in Rusland worden gebouwd, het mogelijk zullen maken om elke maand ongeveer vijftig extra middelgrote tanks te produceren.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

De artikelen in volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie "Gratis artikelen". Flash-artikelen zijn 48 uur in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige analyse-, nieuws- en syntheseartikelen. Artikelen in de archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website - sectie Abonnementen en Tools


Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN