Geconfronteerd met de NAVO kondigt Vladimir Poetin de versterking van de Russische nucleaire triade aan

Twee dagen geleden, nadat de Russische president Vladimir Poetin, kondigde de opschorting van het New Start-verdrag aan, schreven we dat deze beslissing de weg vrijmaakte voor een toekomstige toename van de macht van het Russische operationele nucleaire arsenaal, waarvan de laatste vandaag de enige troef is die nog in handen is van het hoofd van het Kremlin, om de status van supermacht van Rusland op het internationale toneel te rechtvaardigen, terwijl zijn conventionele strijdkrachten zeer ernstig zijn verminderd door een jaar oorlog in Oekraïne. Het duurde maar twee dagen en ondanks de sceptische opmerkingen van sommige journalisten over dit onderwerp, voor de Russische leider om invulling te geven aan deze hypothese. Inderdaad, sprekend in het kader van de dag van de helden van de verdedigers van het moederland, een traditionele feestdag in Rusland sinds 1922 ter ere van het leger en vervolgens, na verloop van tijd, wetshandhaving, veiligheid en brandweerlieden, kondigde de Russische president de aanstaande versterking van de Russische nucleaire triade.

Om dit te bereiken presenteerde Vladimir Poetin verschillende toekomstige maatregelen, zoals de aanstaande ingebruikname van nieuwe intercontinentale ballistische raketten, in dit geval de RS-28 Sarmat, maar ook de bouw van nieuwe onderzeeërs met nucleaire ballistische raketten, waarschijnlijk van de Borei-A klasse, en de versterking van de strategische luchtmacht, met de Tu-160M ​​en wellicht de hypothetische komst van de PAK-DA stealth-bommenwerper. Ten slotte de ontwikkeling en inzet van nieuwe hypersonische raketten, of ze nu in de lucht zijn zoals de Kinzhal, of met marine-lancering of onderzeeërs, zoals de 3M22 Tzirkon, zal worden geïntensiveerd. Aan de andere kant specificeerde de president dat de procedures van wederzijdse informatie met het westen, met betrekking tot het testen van vectoren, zullen worden gehandhaafd.

V. Poetin heeft de bouw aangekondigd van nieuwe nucleair aangedreven onderzeeërs, waarschijnlijk van de Borei-A-klasse, zonder echter het aantal te specificeren

Bedenk dat in 2018 de Russische militaire programmeringswet GPV 2018-2027 al de overgang had geregistreerd van een aanvankelijke vloot van 10 SSBN's naar een vloot van 12 schepen, d.w.z. zoveel als de Verenigde Staten van plan zijn nieuwe SSBN's van de Columbia-klasse te bouwen . Met deze aankondiging suggereert de Russische president dat het formaat van de Russische strategische vloot verder zal gaan dan dit aantal, wat niet zal nalaten een reactie te genereren van de kant van Washington, dat, vanwege de opschorting van het verdrag Nieuwe Start, zou kunnen besluiten om niet alleen de Russische vloot in wording te compenseren, maar ook de groeiende Chinese kernmacht en die onder andere een vloot implementeert die momenteel 6 schepen telt, om terug te keren naar een strategische vloot tussen 18 en 24 schepen, zoals de Ohio-klasse aanvankelijk had moeten zijn.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn beschikbaar in de " Gratis artikelen“. Flash-artikelen zijn 48 uur lang in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige Analyses, Nieuws en Synthese artikelen. Artikelen in archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website – sectie Abonnementen en Tools


Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN