Wat vertelt de nieuwe tactische organisatie van de Russische eenheden die in Oekraïne betrokken zijn ons?

T72 BMP2 e1677602605267

Er wordt een nieuwe tactische organisatie van Russische eenheden ingezet tegen Oekraïense strijdkrachten, zo blijkt uit documenten die het Oekraïense leger de afgelopen weken in beslag heeft genomen. Dit zou gebaseerd zijn op hybride BTG’s, eenvoudiger dan traditionele BTG’s, maar efficiënter dan de tot nu toe gebruikte organische eenheden.

Sinds het begin van de agressie tegen Oekraïne, de Russische legers hadden hun strategie voor de algehele uitvoering van operaties al drie keer gewijzigd. Ten eerste hanteerden zij gedurende de eerste tien dagen van de operatie een strategie van onthoofding van de politieke autoriteiten en de Oekraïense regering, met name door het uitvoeren van een grote luchtlandingsoperatie op het vliegveld Hostomel ten noorden van Kiev.

De drie fasen van het Russische offensief in Oekraïne

Na het mislukken van deze manoeuvre begon Moskou een strategie gericht op de ineenstorting van de Oekraïense strijdkrachten, door gelijktijdige en intensieve offensieven uit te voeren op alle fronten: in het noorden in Kiev en Charkov, in het oosten in de Donbass en in het zuiden vanaf de Krim.

Deze dubbele manoeuvre had tot doel Mariupol in te nemen om zich aan te sluiten bij de strijdkrachten van Donbass, en zo Odessa in te nemen om Kiev de toegang tot de Zee te ontnemen en mogelijk de verbinding met Moldavisch Transnistrië te leggen.

Vanaf eind maart begonnen de Russische legers, geconfronteerd met de zeer zware verliezen die ze hadden geleden bij de toepassing van deze eerste twee strategieën, zich te richten op een meer conventionele aanpak gericht op de uitputting van de Oekraïense strijdkrachten, door goed voorbereide verdedigingslinies te creëren en door begeleidende de Oekraïense offensieven om ze tegen deze linies te laten botsen, waardoor ze ook zware verliezen zouden boeken.

Deze derde strategie was veruit de meest effectieve, ook al zorgden de Oekraïense strijdlust en de westerse hulp ervoor dat de strijdkrachten van Kiev zware verliezen konden blijven toebrengen aan de verschanste Russische legers. Het dwong Moskou om, zonder het te erkennen, een speciale militaire operatie van een paar weken om te zetten in een uitputtingsslag waarbij het hele land werd gemobiliseerd, door middel van een mobilisatie van mannen. zoals industrieën en economie.

Wat je ook zegt, de Russische terugtrekking uit de verdedigingslinies van de Donbass, de Oblaat van Zaporozhye en de terugtrekking uit Cherson ten zuiden van de Dnjepr hebben hun doelstellingen bereikt, waardoor de Russische strijdkrachten zich konden hergroeperen op een goed voorbereide verdedigingslinie. , terwijl een deel van de Oekraïense strijdkrachten wordt uitgehold.

Het gebruik, waarschijnlijk ten koste van Wagners huurlingen, om de aandacht van Kiev op Bakhmut te vestigen, hielp deze situatie te versterken, door talrijke Oekraïense eenheden op te richten, terwijl Russische eenheden zichzelf konden reconstrueren en uitrusten.

De tactische organisatie van Russische eenheden in Oekraïne evolueert naar hybride BTG's.
De BTG's zouden aan het begin van het conflict de standaardorganisatie van Russische eenheden vertegenwoordigen. In feite werden er maar heel weinig BTG's gevormd, de meeste eenheden werden in hun organische vorm gebruikt.

Een vierde strategische fase zou onlangs door de Russische legers zijn ingezet. Dat is tenminste wat we daaruit kunnen afleiden de ontdekking door de Oekraïense inlichtingendienst van een tactische handleiding waarin een nieuwe organisatie van contacteenheden wordt beschreven.

Een nieuwe hybride BTG

Deze nieuwe eenheden zijn verre van Bataljon Tactische Groep, of BTG, deze Russische gecombineerde wapeneenheden die bij het begin van het conflict zo gevreesd werden door analisten, ook al werden ze vrijwel nooit geïmplementeerd. Ze beloven ook dat ze veel effectiever zullen zijn dan de inzet van organische eenheden sinds het begin van het conflict.

Deze hybride aanpak geeft Russische eenheden effectieve, maar beperkte, gecombineerde wapencapaciteiten, waarschijnlijk als reactie op het waargenomen gebrek aan ervaring en discipline, terwijl ze tegelijkertijd een veel beter bereikbare operationele samenhang krijgen.

Bovenal zal deze reorganisatie, afgezien van de nieuwe tactische mogelijkheden die deze organisatie aan de eenheden biedt, het Russische commando in staat stellen een nieuwe strategie te implementeren in de strijd tegen de Oekraïense legers, die ons kan informeren over de oorlogsdoelstellingen die Moskou nu nastreeft.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

Eén gedachte bij “Wat vertelt de nieuwe tactische organisatie van de Russische eenheden die in Oekraïne betrokken zijn ons?”

Reacties zijn gesloten.