Na de A-10 wil de Amerikaanse luchtmacht tegen 15 haar F-2030C's uit dienst nemen

De voorbereiding van de jaarlijkse begroting van de Amerikaanse strijdkrachten is een zeer rijke lesperiode, waarbij met name de 3 strijdkrachten van het land, de uitvoerende macht aan de ene kant, het congres aan de andere kant, maar ook de strijdkrachten zelf, publiekelijk hun visie en verwachtingen uitspreken voor het komende jaar en verder, qua investeringen maar ook qua format en strategie. Terwijl in de jaren 90, 2000 en 2010 ieders overwegingen vooral technologisch of economisch waren, hebben ze sinds het begin van het decennium een ​​nieuw, zeer toegepast karakter gekregen, terwijl de spanningen met Rusland, China en ook Iran of Noord-Korea voortduren groeien, en dat er spoedig een verenigd front van autoritaire naties zou kunnen ontstaan. Waar het leger, senatoren, vertegenwoordigers en leden van de Amerikaanse regering tientallen jaren hebben geworsteld om te bepalen in welk bedrijf of in welke staat de kolossale kredieten van het Pentagon moeten worden geïnvesteerd, zijn de onderwerpen tegenwoordig veel concreter. , operationeel en zelfs directief.

Na 30 jaar programmatisch zwerven en honderden miljarden dollars verdampt in afgebroken of mislukte programma's, telt vandaag elke dollar binnen het Pentagon, in het bijzonder om de Chinese uitdaging te ondersteunen. Zo voerden de 4 legers ingrijpende reorganisaties door om hun eenheden met een gedwongen mars te moderniseren, wat aanleiding gaf tot nieuwe programma's die werden ontwikkeld op buitengewoon korte tijdschema's (voor het Pentagon), zoals de Mobile Protected Firepower of de MFP-lichttank waarvan de productie werd gelanceerd na slechts 5 jaar van voltooiing en testen, een record voor het Amerikaanse leger dat de afgelopen jaren de neiging had zijn programma's te verdraaien. Evenzo de NGAD-programma's van de Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse marine, die aan de ene kant een luchtoverwichtsjager zullen produceren die de F-22 aan het begin van het volgende decennium zal vervangen, aan de andere kant een multirole om vervanging van de Super Hornet aan boord van vliegdekschepen van de Amerikaanse marine volgens hetzelfde schema, worden beide uitgevoerd met kloppende trommels, met een agenda en een budget dat nauwgezet wordt gecontroleerd, met name door het Congres. Het feit is dat, als het China maar 30 jaar kostte, tussen 1990 en 2020, zijn legers en zijn defensie-industrie, om de 30 jaar technologische en industriële achterstand in te halen die ze eind jaren tachtig hadden, de Amerikaanse legers en industriëlen , van hun kant, zullen tegen 80 2030 jaar programmatische armoede moeten absorberen, en dat is waar ze nu aan werken.

De F-35A zal tegen 2030 stilaan de steunpilaar van de Amerikaanse jagers worden, wanneer er meer dan duizend van deze vliegtuigen in dienst zullen zijn bij de Amerikaanse luchtmacht.

Voor de Amerikaanse luchtmacht werd de doelstrategie twee jaar geleden bepaald door generaal Brown, kort nadat hij de teugels had overgenomen van de machtigste luchtmacht ter wereld. Dit was gebaseerd op de modernisering van ondersteuningsvliegtuigen, met de aanschaf van nieuwe KC-46A-tankers als onderdeel van het KCx-programma en nieuwe stand-byvliegtuigen ter vervanging van de Sentry, de voortschrijdende modernisering van de transportvloot en de productie van grote inspanningen om nieuwe apparatuur te ontwikkelen zoals gevechtsdrones en hypersonische wapens. De Strategic Air Force zou worden versterkt door de komst van een vertrouwelijk aantal nieuwe B-21 Raider stealth-bommenwerpers. Maar het belangrijkste onderwerp voor de komende jaren is niemand minder dan de modernisering van de Amerikaanse jachtvloot. Zo zal de ruggengraat aan het einde van het decennium inderdaad bestaan ​​uit bijna duizend F-35A's die geleidelijk de A-10's zullen vervangen, evenals enkele van de F-16's en F-15E's. de meeste moderne apparaten zouden worden gemoderniseerd. De nieuwe F-15EX Super Eagle, die aanvankelijk met 240 exemplaren zou worden besteld, zal slechts met 80 stuks worden besteld, voornamelijk ter vervanging van de terugtrekking van de F-15C. En tot slot, het NGAD-programma, dat, als het tot doel had de F-22 tegen het einde van het decennium te vervangen, uiteraard een tijdje zal worden ondersteund door de laatste, die zeker extra tijd zal spelen. Het exacte schema voor de buitengebruikstelling van legacy-apparaten, of legacy-apparaten zoals aangewezen door de USAF, was tot nu toe echter niet duidelijk gedefinieerd. Het is nu klaar.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

De artikelen in volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie "Gratis artikelen". Flash-artikelen zijn 48 uur in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige analyse-, nieuws- en syntheseartikelen. Artikelen in de archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website - sectie Abonnementen en Tools


 

Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN