De nieuwe klasse superfregatten van Singapore zal de tonnage van de marine van het land met 70% verhogen

Singapore is op veel vlakken het land van de superlatieven, vooral op het gebied van defensie. Ondanks een bevolking van slechts 5,5 miljoen inwoners en een land dat slechts 733 km2 beslaat, d.w.z. 10% meer dan het gebied van het territorium van Belfort, behoren de Singaporese legers tot de meest effectieve en krachtig bewapende in de Indo- Pacifisch theater. Dus, met een budget van $ 17 miljard per jaar, of 4% van het BBP, zijn de strijdkrachten van de kleine republiek 71.000 man sterk, voornamelijk dienstplichtigen die 2-jarige militaire dienst vervullen, en hebben ze een machtige reservistenmacht van meer dan 350.000 man. en vrouwen, voor een eindformaat dat superieur is aan dat van de Franse legers en hun reservisten. Naast massa zijn deze strijdkrachten opmerkelijk uitgerust, met meer dan 170 Leopard 2 zware tanks die momenteel worden geüpgraded naar de A7-standaard, meer dan 1000 infanteriegevechten en gepantserde gevechtsvoertuigen, meer dan 2200 gepantserde personendragers evenals ongeveer vijftig Primus gepantserde rups 155 mm gemotoriseerde kanonnen en 24 Himars-systemen. De luchtmachten van hun kant zetten honderd F-16- en F-15-jagers in (12 F-35B ter overname), maar ook 4 Awacs G550-systemen, 11 A330 MRTT en KC-130 Hercules-tankvliegtuigen, evenals een honderdtal helikopters, waaronder 18 Apache, 26 CH-47 Chinook en 16 H225 Caracal.

De Singaporese marine wordt niet buitengesloten, integendeel. De 4000 matrozen en officieren zetten een aanzienlijke gevechtsvloot in, met 4 Type 218SG aanvalsonderzeeërs die worden afgeleverd, 6 formidabele fregatten afgeleid van het Franse FLF Lafayette maar aanzienlijk beter bewapend, 4 aanvalsschepen van 8500 ton in lading van de Endurance-klasse, 4 mijnen oorlogsschepen van de Bedok-klasse, 8 OPV van de Independence-klasse en 6 korvetten van de Victory-klasse. Juist deze laatste korvetten moeten door het Multi-Role Combat Vessels of MRCV-programma worden vervangen. Maar de schepen die aan het einde van dit decennium in de vaart komen, hebben niets te maken met de 63 meter lange, 600 ton zware lichte korvetten die ze zullen vervangen.

Inderdaad, de Singaporese MRCV's zullen door ST Engineering worden gebouwd op basis van de Iver Huitfeldt (in hoofdafbeelding) en Absalon-fregatten van de Deense marine. Maar als de Deense luchtverdedigingsfregatten van Iver Huitfeldt al opmerkelijk zijn met hun 136 meter lange, 6500 ton waterverplaatsing en 56 verticale silo's voor SM2- en ESSM-luchtafweerraketten, zullen de MRCV's imposanter zijn met een aangekondigd geladen tonnage van 10.000 ton, beter gewapend en veel veelzijdiger dan de Deense gebouwen. Dus, volgens de website van Naval News, zullen de gebouwen worden uitgerust met de nieuwe Thales SeaFire flat-face AESA-radar die is gemonteerd op de Griekse en Franse FDI, evenals Aster 30 en MICA VL grond-luchtraketten, zoals de fregatten van de Formidable-klasse. Op basis van de visuele illustratie van ST Engineering zien we de aanwezigheid van 8 SYLVER-systemen op het voordek achter het 127 mm kanon, ofwel 64 silo's, terwijl de architectuur van de Iver Huitfeldt ook verticale silo's plaatst tussen de ingebouwde mast en de trechters. In feite zullen de MRCV's zeer krachtige luchtverdedigingsplatforms zijn, die ook perfect interoperabel zijn met de 6 fregatten van de Formidable-klasse, bewapend met dezelfde raketten.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

De artikelen in volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie "Gratis artikelen". Flash-artikelen zijn 48 uur in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige analyse-, nieuws- en syntheseartikelen. Artikelen in de archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website - sectie Abonnementen en Tools


Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN