De Turkse defensie-industrie is volledig gemobiliseerd om president Erdogan te steunen bij de komende verkiezingen

Kizielma UCAV

Zelden werden de Turkse verkiezingen zo nauwgezet gevolgd door zoveel grote wereldkanselarijen, van Washington tot Peking, via Parijs, Berlijn of zelfs Moskou. Om het op te nemen tegen de AKP, de partij van gerechtigheid en ontwikkeling van president Erdogan die al 21 jaar aan de macht is, hebben de 6 belangrijkste oppositiepartijen gemeenschappelijke redenen om achter Kemal Kilicdaroglu, voorzitter van de Republikeinse Partij van de Sociaal-Democratische en Seculiere Mensen, te gaan staan. , om de strijd te leiden, terwijl de populariteit van de Turkse president ernstig is aangetast door de slechte economische resultaten van een land dat de afgelopen 55 maanden werd gekenmerkt door een snel stijgende inflatie van meer dan 12% en een werkloosheidspercentage dat hoog blijft rond de 10%, en vooral het zeer slechte verloop van de hulpoperaties na de aardbeving van 6 februari, waarbij meer dan 50.000 mensen in het land om het leven kwamen. Feit is dat recente peilingen Erdogan en Kilicdaroglu nek aan nek hebben in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, met respectievelijk 41% en 46% van de stemmen, en een nog strakkere tweede ronde.

Om zijn imago te herstellen in het licht van zijn traditionele verkiezing, vertrouwt president Erdogan al enkele maanden op een belangrijke speler in de moderne Turkse economie, maar ook op zijn nieuwe rol op het internationale toneel, namelijk de defensie-industrie van het land. Dus, zoals Vladimir Poetin deed in 2018 tijdens de laatste Russische presidentiële campagne, heeft RT Erdogan deze hele industrie onder druk gezet om advertenties vermenigvuldigen vleiend de nationalistische inslag van een groot deel van de publieke opinie. Zo presenteerde de luchtvaartindustrie in een paar weken tijd de supersonische gevechtsdrone Kizilelma, de stealth-gevechtsdrone Anka-3 en de TB-3, de aangewezen opvolger van de beroemde TB-2 die bedoeld was om haastig aan boord van de nieuwe helikopterdrager te opereren. heringedeeld gevechtsdronedrager, de TCG Anadulu. Deze laatste is bovendien zeer geschikt aan de Turkse marine overgedragen, opnieuw om de perceptie van een zeer duurzame dynamiek in dit gebied te vergroten, een paar dagen nadat de bouw van de laatste 3 fregatten van de Istanbul-klasse was aangekondigd.

tcg anadolu en gec 2022 sonunda hizmete girecek
Als de Anadulu helikopters kan implementeren, moet nog worden aangetoond dat het in staat is effectief met gevechtsdrones aan boord te gaan.

Maar de echte uitdaging, qua imago, ligt bij het gevechtsvliegtuigprogramma van de volgende generatie, de TFX, en de Altay-tank, die beide hun capaciteiten de komende weken zullen demonstreren. De TFX, aan de ene kant, werd geassembleerd in een geforceerde mars in slechts een paar maanden tijd, na bijna 3 jaar nauwelijks te zijn geëvolueerd na het Amerikaanse embargo op luchtvaarttechnologieën. Het vliegtuig begon zijn roltesten op 16 maart en alles wijst erop dat het zijn eerste vlucht zou kunnen maken vóór de eerste ronde, op 14 mei, of tussen de twee ronden vóór 28 mei. De situatie is hetzelfde met betrekking tot de Altay-gevechtstank, een van de pijlers van de verdedigingsinspanning en de heropleving van de Turkse BITD. Met veel tamtam gepresenteerd op de Eurosatory 2018-tentoonstelling, ondervond de zware tank die de spil zou worden van de hoge intensiteitscomponent van de Turkse legers een ernstige tegenslag toen de Europeanen, en met name de Duitsers, besloten de export van uitrusting te embargeren bestemd voor de land- en luchtmacht van Ankara na de Turkse interventie in Syrië. De Altay vertrouwde echter op enkele belangrijke geïmporteerde componenten, waaronder de MTU-motor en de in Duitsland gemaakte RENK-transmissie. Het kostte Turkse onderhandelaars enkele jaren om alternatieven voor deze twee componenten te krijgen, in dit geval uit Zuid-Korea. De Altay moest nu worden uitgerust met dezelfde Hyundai DV27K-motor en dezelfde SNT EST15K-transmissie als de K2 Black Panther.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

2 gedachten aan “Turkse defensie-industrie volledig gemobiliseerd om president Erdogan te steunen bij komende verkiezingen”

  1. […] door een Zuid-Koreaanse oplossing enkele weken geleden publiekelijk werden gepresenteerd, nieuwe gevechtsdrones van Anca en Kizilelma, waarvan de laatste onlangs zijn eerste vlucht heeft gemaakt, de nieuwe zware gevechtshelikopter T-929 Atak 2 waarover een video de eerste [ …]

Reacties zijn gesloten.