Deense legers kiezen voor Rheinmetall's luchtafweergeschut Skyranger 30 voor de korte afstand

Rheinmetall Skyranger 30 01 Militaire planning en plannen | Duitsland | CIWS en SHORAD

In maart 2021 presenteerde Rheinmetall voor het eerst het Skyranger-systeem aan het publiek, een luchtafweer- en anti-dronekoepel voor de korte afstand, bewapend met een 35 mm (Skyranger 35) of 30 mm (Skyranger 30) kanon. gedragen door een middelzwaar gepantserd voertuig zoals de Boxer, of een vrachtwagen van 6×6.

Met een gevechtsgewicht van 2,5 ton voor een bemanning van 3 implementeert de Skyranger-koepel, naast het kanon, een luchtafweerraketwerper die plaats biedt aan 4 zeer korteafstandsraketten zoals de Stinger of de Mistral .

De AESA-radar heeft 5 platte antennes om elke luchtdreiging te detecteren binnen een straal van 20 km voor gevechtsvliegtuigen, 10 km voor kruisraketten en 5 km voor lichte drones en andere rondzwervende munitie.

Doelidentificatie wordt verzekerd door een high-definition infraroodcamera, evenals een zichtbaar-spectrumcamera, die kan worden gebruikt in combinatie met de radar of onafhankelijk voor passieve identificatie, waarbij de afstand vervolgens wordt berekend door een laser.

De Skyranger 30-koepel biedt plaats aan een viervoudige raketwerper die plaats biedt aan luchtafweerraketten op zeer korte afstand, zoals de Stinger of de Mistral.
De Skyranger 30-koepel biedt plaats aan een viervoudige raketwerper die plaats biedt aan luchtafweerraketten op zeer korte afstand, zoals de Stinger of de Mistral.

Aldus bewapend kan de Skyranger in zijn 30-versie een beschermingsbubbel van 8 tot 9 km opzetten, afhankelijk van het gebruikte type raketten. Een tweede bel met een straal van 2,5 km maakt het compleet. Het wordt gevormd door een kanon met een hoge vuursnelheid en grote speling, bewapend met 1.200 30 mm Airbust-type granaten uitgerust met een nabijheidsontsteker en het loslaten van 160 wolfraamballen die met hoge snelheid naar het doel worden geprojecteerd.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

– 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

Eén gedachte om "Deense legers kiezen voor Rheinmetall's luchtafweergeschut Skyranger 30 voor de korte afstand"

Reacties zijn gesloten.