Iran test nieuwe MRBM Kheibar ballistische middellangeafstandsraket als reactie op Israëlische aanvalsdreigingen

De Iraanse autoriteiten presenteerden een nieuwe ballistische middellangeafstandsraket, Kheibar genaamd, die Israëlisch grondgebied kan bereiken, terwijl de Joodse staat zich opnieuw bereid verklaarde om indien nodig Iraanse nucleaire installaties aan te vallen.

Twee dagen geleden, in reactie op recente onthullingen over de bouw van een nieuwe nucleaire site door Teheran, de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, maakte nog een indirecte verwijzing naar mogelijke Israëlische preventieve aanvallen op Iran en zijn nucleaire capaciteiten, tegen de achtergrond van het mislukken van de internationale onderhandelingen om Teheran zover te krijgen dat hij afziet van de verrijking van uranium die verder gaat dan de civiele behoeften van het land.

Sinds enkele jaren heeft de Israëlische luchtmacht, de Kheil HaAvir, trein langeafstandsaanvallen uit te voeren, en zo door middel van drones en gevechtsvliegtuigen Iraanse sites kunnen aanvallen, ook hebben ontwikkeld extra tanks voor hun F-35i-vliegtuigen die de stealth van het apparaat niet, of liever gezegd slechts in geringe mate, verslechteren.

F 35I top Militair machtsevenwicht | Flitsverdediging | Preventieve aanvallen
De Israëlische F35i Adir kan externe drop-tanks vervoeren die zijn ontworpen om de stealth niet te veel te verslechteren

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense Logo 93x93 2 Militair machtsevenwicht | Flash-verdediging | Preventieve aanvallen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

3 Reacties

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen