Donderdag 7 december 2023

De Franse marine roept de Europese vloten op om de ruimtes die de Verenigde Staten hebben achtergelaten, op te vullen

Terwijl er een beroep wordt gedaan op de Amerikaanse vloot om haar inzet in het Pacifische theater te vergroten, riep de Franse admiraal Pierre Vandier, stafchef van de Franse marine, de Europese vloten op om hun bondgenoot te vervangen en de door de Verenigde Staten vrijgekomen ruimtes op te vullen.

Zoals we weten lanceren Chinese scheepswerven elk jaar bijna tien torpedobootjagers en fregatten, evenals vele andere schepen, waaronder de meest imposante en moderne, bedoeld om de vloot van het Volksbevrijdingsleger uit te breiden.

Om dit probleem het hoofd te kunnen bieden, kan de Amerikaanse marine nog steeds vertrouwen op de massa en efficiëntie van haar vloot, evenals op de vernieuwde middelen van haar regionale bondgenoten zoals Australië, Japan en Zuid-Korea.

In de komende jaren zal Washington echter, ondanks de toename van de Amerikaanse marineproductie, steeds meer van zijn middelen in de Stille Oceaan moeten concentreren om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende macht van de PLA, waardoor zijn aanwezigheid in andere theaters effectief zal worden verminderd. minder blootgesteld.

Het is precies om te anticiperen op deze onherstelbare Amerikaanse verschuiving richting China dat admiraal Pierre Vandier, stafchef van de Franse marine, de Europese mariniers heeft opgeroepen zich te organiseren om de door de Amerikaanse marine vrijgekomen ruimtes te vullen , ter gelegenheid van de Seapower van de First Sea Lord. Conferentie 2023 die op 16 en 17 mei in Lancaster House werd gehouden.

De Franse marine en de Europese vloten werken regelmatig samen tijdens de inzet
Europese vloten werken vaak samen tijdens implementaties

Voor de Franse admiraal is het niet alleen essentieel dat de Europese marines hun aanwezigheid in de Middellandse Zee en in de Noord-Atlantische Oceaan, hun traditionele operatiegebieden, vergroten, maar ook in de Perzische Golf en in het noorden van de Indische Oceaan, juist om een terugtrekking van de Amerikaanse marine mogelijk maken en tegelijkertijd een aanzienlijke en afschrikkende aanwezigheid behouden in deze kritieke gebieden voor de bevoorrading van Europeanen, met name op het gebied van koolwaterstoffen.

Naast de inzet zelf riep admiraal Pierre Vandier ook op tot het vergroten en versterken van de interoperabiliteit van de Europese vloten, zowel op technologisch als operationeel niveau, zodat een Europese multinationale vloot kan fungeren als een verenigde vloot.

Door deze interoperabiliteit en deze gemeenschappelijke ervaring te verbeteren, zullen de Europese inzet daarom veel effectiever en afschrikwekkender zijn, door op te treden als een verenigde zeemacht en zo een potentiële tegenstander elke kans te ontnemen die hem zou kunnen overtuigen om actie te ondernemen.


LOGO-metaverdediging 70

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees -

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle Flash-artikelen, Analyses en Syntheses, zonder reclame , vanaf € 1,99.

Premium-abonnementen ook toegang tot artikelen ouder dan twee jaar in het archief, evenals geavanceerde onderzoekstools , en om twee persberichten of vacatures per maand gratis te publiceren in de Partners-sectie (+ Push sociale netwerken / applicatie).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
Fabrice, voormalig piloot van de Franse marineluchtvaart, is de uitgever en hoofdauteur van de site meta-defense.fr. Zijn voorkeursgebieden zijn militaire luchtvaart, defensie-economie, luchtvaartoorlog en onderzeeërs, en Akita Inu.

Voor verder

4 Opmerkingen

  1. […] Het enige alternatief om dit te bereiken is daarom gebaseerd op een vorm van overdracht van defensievaardigheden van de Amerikaanse marine, en dus van het Witte Huis, naar haar bondgenoten zoals de NAVO voor de Atlantische Oceaan, het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten; en Australië, Japan, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland, om zijn capaciteiten in de Stille Oceaan en de Indische Oceaan te versterken, zoals niet lang geleden werd vermeld door de stafchef van de Franse marine, admiraal Vandier. […]

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelen