De Franse marine doet een beroep op de Europese vloten om de door de Verenigde Staten achtergelaten ruimtes op te vullen

Franse marine PA NG 01 v2 800x534 1

Terwijl de Amerikaanse vloot wordt opgeroepen om haar inzet in het Pacifische theater te vergroten, roept de Franse admiraal Pierre Vandier, chef-staf van de nationale marine, de Europese vloten op om hun bondgenoot te vervangen om de door de Verenigde Staten vrijgekomen ruimten te vullen.

Zoals we weten, laten Chinese scheepswerven elk jaar bijna een dozijn torpedobootjagers en fregatten te water, evenals vele andere schepen, waaronder de meest imposante en moderne, bedoeld om de vloot van het Volksbevrijdingsleger te komen versterken.

Om het hoofd te bieden, kan de Amerikaanse marine nog steeds vertrouwen op de massa en efficiëntie die haar vloot haar geeft, evenals op de hernieuwde middelen van haar regionale bondgenoten zoals Australië, Japan of Zuid-Korea.

In de komende jaren zal Washington echter, ondanks de toename van de Amerikaanse marineproductie, steeds meer van zijn middelen in de Stille Oceaan moeten concentreren om het hoofd te bieden aan de toenemende macht van de PLA, waardoor zijn aanwezigheid in andere strijdtonelen afneemt. minder blootgesteld.

Het is precies om te anticiperen op deze onherstelbare Amerikaanse uithaal tegen China dat de'Admiraal Pierre Vandier, chef-staf van de Franse marine, riep de Europese mariniers op om zich te organiseren om de vrijgekomen ruimtes van de Amerikaanse marine te komen vullen., ter gelegenheid van de Eerste Sea Lord's Seapower Conference 2023 gehouden in Lancaster House op 16 en 17 mei.

De Franse marine en de Europese vloten werken tijdens de inzet regelmatig samen
Europese vloten werken vaak samen bij implementaties

Voor de Franse admiraal is het niet alleen essentieel dat de Europese marines hun aanwezigheid vergroten in de Middellandse Zee en in de Noord-Atlantische Oceaan, hun traditionele operatiegebieden, maar ook in de Perzische Golf en in het noorden van de Indische Oceaan, juist om een ​​terugtrekking mogelijk te maken van de Amerikaanse marine, terwijl het een aanzienlijke en afschrikkende aanwezigheid handhaafde op deze kritieke theaters voor de bevoorrading van Europeanen, met name in koolwaterstoffen.

Naast de inzet zelf, riep admiraal Pierre Vandier ook op tot het vergroten en versterken van de interoperabiliteit van Europese vloten, zowel technologisch als operationeel, zodat een Europese multinationale vloot als een verenigde vloot kan fungeren.

Door deze interoperabiliteit en deze gemeenschappelijke ervaring te verbeteren, zullen Europese inzet daarom veel effectiever en afschrikkender zijn, door op te treden als een verenigde zeemacht om een ​​potentiële tegenstander elke kans te ontnemen die hem zou kunnen overtuigen om actie te ondernemen.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

4 gedachten bij “De Franse marine roept de Europese vloten op om de ruimte die de Verenigde Staten hebben achtergelaten op te vullen”

  1. […] Vandier pleitte voor een verhoging en versterking van de interoperabiliteit van Europese vloten, zowel technologisch als operationeel, zodat “een vloot […]

  2. […] Het enige alternatief om dit te bereiken is daarom gebaseerd op een vorm van overdracht van defensievaardigheden van de Amerikaanse marine, en dus van het Witte Huis, naar haar bondgenoten zoals de NAVO voor de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten; en Australië, Japan, Zuid-Korea en zelfs Nieuw-Zeeland, om zijn capaciteiten in de Stille Oceaan en de Indische Oceaan te versterken, zoals de chef-staf van de Franse marine, admiraal Vandier, niet lang geleden vermeldde. […]

Reacties zijn gesloten.