India herlanceert een wedstrijdverlaging voor een Leclerc Mk2 ter vervanging van zijn T-72

EMBT Nexter e1679583822347 MBT gevechtstanks | Verdedigingsanalyse | Bouw van gepantserde voertuigen

Kunnen India en Frankrijk samenwerken om een ​​nieuwe Leclerc Mk2-gevechtstank te ontwikkelen die is afgeleid van de EMBT-demonstrator? Vandaag de dag is het verre van ondenkbaar. In 2015 had New Delhi een prijsvraag uitgeschreven voor de vervanging van de ongeveer 2400 T-72 gevechtstanks die sinds het begin van de jaren 80 in dienst waren. een kanon van 45 mm of meer, en uitgerust met moderne waarnemings- en communicatiesystemen.

Vanwege de massarestrictie waren bepaalde westerse tanks zoals de Leopard 2 en de Abrams uitgesloten en werden toen 4 modellen overwogen: de Oekraïense T-84 Oplot, de Zuid-Koreaanse K2 Black Panther, de T-14 Russian Armata en de Franse Leclerc.

Zoals zo vaak in India, werd deze wedstrijd verloren in politieke en administratieve overwegingen, om uiteindelijk te worden opgegeven, waarna de Indiase autoriteiten besloten om over te gaan tot een veilige gok, deDe Russische T-90S Bishma al in dienst in zijn legers.

Sindsdien, als de betrekkingen tussen Moskou en New Delhi actief blijven, zijn de capaciteiten van de Russische industrie ernstig aangetast, en dit gedurende meerdere jaren, terwijl de Indiase T-72's nu het gewicht van de jaren markeren.

Tegelijkertijd Pakistan verwierf 300 Chinese VT4-tanks die tegen het einde van het jaar moeten worden geleverd, en China heeft dat ook aangekondigd de ontwikkeling van een nieuwe gevechtstankT. Het is dan ook niet verwonderlijk om te zien New Delhi lanceert een nieuwe competitie, een soort bijgewerkte heruitgave van de uitgave uit 2015.

T90 bhishma tank MBT gevechtstanks | Verdedigingsanalyse | Constructie van gepantserde voertuigen
Nadat het programma van 2015 was stopgezet, onderhandelde India over de licentieconstructie van 464 T-90A Bishma

Het is waar dat de markt voor gevechtstanks sinds 2015 aanzienlijk is geëvolueerd en nieuwe kleuren heeft gekregen in navolging van de centrale rol die gevechtstanks spelen in het Oekraïense conflict.

En in feite heeft New Delhi zojuist een nieuw programma aangekondigd met de naam Futur Ready Combat Vehicle of FRCV, met de ambitie om 1.770 gepantserde voertuigen te ontwerpen en te bouwen, waaronder 590 in de eerste fase, variërend van gevechtstanks tot tankdestroyers op wielen, die door ingenieurs gaan. gepantserde voertuigen, gepantserde voertuigen voor bruggen, gepantserde voertuigen voor luchtafweer of infanteriegevechten.

De eerste fase van het programma, namelijk 590 tanks, zal gericht zijn op het ontwerp en de fabricage van nieuwe generatie tanks waarvan 500 exemplaren worden geproduceerd.

Als de beoogde massa hetzelfde blijft, om voor de hand liggende redenen die verband houden met de theaters waarin de gepantserde voertuigen zich mogelijk moeten ontwikkelen, met name op de Himalaya-plateaus, zal de nieuwe tank veel geavanceerder moeten zijn dan verwacht in 2015, met in in het bijzonder, buiten de bewapening van minimaal 120 mm, een luchtafweerkoepel met een bereik van 2500 m, een actief beveiligingssysteem van het type Hard-kill, evenals een vetronica en een modern en schaalbaar richt- en gevechtssysteem, aangepast aan verschillende typen van inzet.

Het gepantserde voertuig moet indien nodig ook actieve overbepantsering kunnen dragen, evolueren in een NBC-omgeving en een visuele, thermische en radarsignatuur hebben die met 50% is verminderd (waarschijnlijk vergeleken met de T-72).

T14 Armata tijdens tests MBT gevechtstanks | Verdedigingsanalyse | Constructie van gepantserde voertuigen
De T-14 Armata zou volgens vele onofficiële Russische echo's nog steeds last hebben van betrouwbaarheidsproblemen

Als de markt openstaat voor buitenlandse bedrijven, zal 70% van het gepantserde voertuig in India moeten worden geproduceerd, terwijl het land over alle middelen moet beschikken om zijn vloot gedurende zijn gehele levensduur, geschat tussen 30 en 40 jaar, te onderhouden en te ontwikkelen. jaar oud.

Fabrikanten hebben tot het einde van het jaar de tijd om hun voorstel naar de Indiase autoriteiten te sturen, terwijl de eerste gepantserde voertuigen tegen 2030 in gebruik moeten worden genomen. Vanwege de aanzienlijke en waarschijnlijk unieke markt die door dit verzoek wordt vertegenwoordigd, kunnen we felle concurrentie tussen fabrikanten.

Tot op heden konden 5 tankmodellen aan deze specificaties voldoen. De Oekraïense T-84, de Russische T-14, de Zuid-Koreaanse K2, de Duitse KF-51 en een mogelijke evolutie van de Franse Leclerc op basis van de EMBT-demonstrator.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

– 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

Eén gedachte aan "India lanceert opnieuw een concurrentiebeperking voor een Leclerc Mk2 ter vervanging van zijn T-72's"

Reacties zijn gesloten.