Dinsdag 5 maart 2024

Het Zwitserse leger maakt zich zorgen over zijn vermogen om zijn aantal op peil te houden

- Advertentie -

Het Zwitserse leger geniet in veel opzichten de bewondering van velen, en dat is al jaren zo. Met een bevolking van slechts 8 miljoen inwoners en slechts 3.600 beroepssoldaten kan het in feite binnen een paar dagen 8.000 soldaten en 35.000 man mobiliseren op een theoretisch personeelsbestand van 140.000 man, volgens het DEVA-plan (Army Development). 2014 van kracht.

Bovendien is het opmerkelijk uitgerust voor een land van deze omvang, bijvoorbeeld 134 gemoderniseerde Leopard 2A4-tanks, 190 CV90-infanteriegevechtsvoertuigen, 924 Piranha-pantservoertuigen en 36 gevechtsvliegtuigen (vandaag F5 en F-18, morgen F-35A ) en 25 Cougar- en Super Puma-manoeuvreerhelikopters, ondanks een verlaagd budget van 5 miljard Zwitserse frank, wat slechts 0,7% van het BBP van het land vertegenwoordigt, dat tegen 2035 naar 1% moet worden gebracht na de Russische invasie van Oekraïne.

- Advertentie -

Het Zwitserse leger is gebaseerd op het principe van een militieleger en kent een militaire dienstplicht voor mannen van 18 tot 34 jaar, opgesplitst in een initiële opleiding van 4 maanden, gevolgd door perioden van 3 weken per jaar van inzet. het bereiken van 245 dienstdagen of 34 jaar.

Daarnaast blijven de medewerkers beschikbaar in geval van een aanval, ook al hoeven zij niet langer hun jaarlijkse update uit te voeren. Officieren moeten op hun beurt langer dienen naarmate hun rang stijgt.

Het Zwitserse leger heeft 36 F-35A's besteld ter vervanging van de F-5 en F-18 die nog steeds in dienst zijn.
Het Zwitserse leger heeft 36 F-35A's besteld ter vervanging van de F-5 en F-18 die nog steeds in dienst zijn.

Ondanks dit eeuwenoude mechanisme dat de veiligheid van het land heeft verzekerd, wordt het Zwitserse leger vandaag de dag geconfronteerd met aanzienlijke moeilijkheden bij het behouden van zijn kracht. Elk jaar besluiten zo'n 7.000 dienstplichtigen tijdens de initiële trainingsperiode om in burgerdienst te gaan, in plaats van zich bij het leger aan te sluiten.

- Advertentie -

In feite verliest het land elk jaar 2.000 extra soldaten vanwege zijn theoretische sterkte, terwijl het tegelijkertijd met aanzienlijke operationele problemen .


LOGO meta-verdediging 70 Defensiebeleid | Flash-verdediging | Publieke opinie

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -

Voor verder

2 Opmerkingen

  1. […] In feite hangt de effectiviteit van de F-35 veel minder af van de training van de bemanning dan van andere vliegtuigen, wat de procedures en zelfs de vereisten voor het rekruteren, trainen en trainen van bemanningen zou moeten vereenvoudigen, terwijl de uiteindelijke operationele prestaties zouden worden verbeterd. mogelijkheden. Dit argument sloeg vooral aan in Zwitserland, een land waarvan de defensie aanzienlijke moeilijkheden ondervindt bij het op peil houden van het opleidingsniveau van zijn…. […]

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelenGRATIS
metaverdediging
ZIEN