Tegen het advies van de Amerikaanse luchtmacht in blijft Lockheed aandringen om de LMXT/A330-tanker tegenover de Boeing KC-46 te plaatsen

LMXT Lockheed Airbus

Begin maart vorig jaar kondigde de Amerikaanse luchtmacht haar besluit aan om het KCy-programma terug te brengen, dat tot doel heeft een deel van de oudste nog in dienst zijnde KC-135 en KC-10 Extender tankvliegtuigen te vervangen. tot slechts 75 apparaten, tegen 160 aanvankelijk geplande apparaten.

Dit programma, dat aanleiding zou geven tot concurrentie tussen de KC-46 Pegasus van Boeing, die al in 2011 door de USAF was gekozen als onderdeel van het KCx-programma, en de LMXT-tanker van Lockheed-Martin op basis van de A330 MRTT van Airbus, werd vervolgens in volume verminderd om zo kredieten en middelen vrij te maken voor het te volgen KCz-programma, wat het zou moeten toelaten het ontwerp van een nieuwe generatie tankvliegtuigen die in een omstreden omgeving kunnen opereren.

Hoe het ook zij, tegelijkertijd met de vermindering van het volume van het KCy-programma, had de Amerikaanse luchtmacht ook aangekondigd dat het van plan was om geen concurrentie rond dit programma te lanceren en zich rechtstreeks tot de Boeing KC-46 te wenden, dus om een ​​homogene vloot te behouden die gemakkelijker te onderhouden is.

Deze beslissing is duidelijk verre van bevredigend voor Lockheed-Martin, die blijkbaar nog niet het laatste woord over dit onderwerp heeft gezegd, om het Pentagon ertoe te brengen zijn kampioen te kiezen in plaats van die van Boeing.

Boeing KC 135 Stratotanker e1686145958484
De Amerikaanse luchtmacht brengt vandaag meer dan 380 KC-135 Stratotanker op één lijn, waaronder 240 binnen de reservetroepen die tussen 1957 en 1965 in dienst zijn getreden

Tot grote verbazing van veel geïnformeerde waarnemers kondigde Lockheed-Martin door de stem van de directeur van het LMXT-programma, Larry Gallogly, aan dat het de CF6-turbostraalmotor van General Electric had gekozen om zijn LMXT aan te drijven, en dus de Amerikaanse luchtmacht dat de De Amerikaanse luchtvaartgigant was niet van plan genoegen te nemen met een beslissing zonder concurrentie van het Pentagon op dit gebied, terwijl zijn vliegtuig volgens LM betere prestaties en betrouwbaarheid biedt dan dat van zijn concurrent Boeing.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

2 gedachten bij “Tegen het advies van de Amerikaanse luchtmacht in blijft Lockheed aandringen op het plaatsen van de LMXT/A330-tanker tegenover de Boeing KC-46”

  1. […] De Amerikaanse luchtmacht heeft al een systeem van dit type ontwikkeld, gebaseerd op een hoogenergetische laser genaamd SHIELD. Helaas voor Boeing is het toevertrouwd aan Lockheed-Martin, niemand minder dan de enige concurrent voor het KCy-programma, met een aanbod op basis van de Airbus A330 MRTT. […]

Reacties zijn gesloten.