Het Amerikaanse leger registreerde een artillerievuur van 155 mm voorbij 100 km

XM1299 ERCA Amerikaanse artillerie e1651593048453

Het Amerikaanse leger kondigde aan dat het 155 mm artillerie had afgevuurd voorbij de symbolische 100 km-grens, terwijl de rol van langeafstandsartillerie opnieuw werd gedemonstreerd tijdens het conflict in Oekraïne.

Geconfronteerd met de snelle ontwikkeling van de capaciteiten van de Chinese legers, en in mindere mate van de Russische, Noord-Koreaanse en Iraanse legers, lanceerde het Amerikaanse leger in 2017, net als de andere Amerikaanse legers, een uitgebreid programma gericht op het ontwikkelen van zijn organisatie en zijn uitrusting van een model dat is geoptimaliseerd voor de strijd tegen opstandelingen van de afgelopen 20 jaar, tot een model dat is aangepast voor inzet met hoge intensiteit, zoals tijdens de Koude Oorlog.

Onder de belangrijkste ontwikkelingsthema's zijn verschillende belangrijke programma's naar voren gekomen, zoals de Future Vertical Lift, die tot doel heeft luchtapparatuur (helikopters en drones) in dienst te vervangen met de Future Long Range Air Assault (FLRAA) en Future Attack and Reconnaissance Aircraft-programma's (FARA ), de verdichting van luchtafweer- en anti-dronesystemen met de Gardian- en MEHEL-programma's, of zelfs de vervanging van Bradley-infanteriegevechtsvoertuigen door het Optionally Manned Fighting Vehicle- of OMFV-programma.

De rol van 155 mm artillerie in Oekraïne

Zoals het geval was in het begin van de jaren zeventig met het BIG 70-superprogramma, verbond het Amerikaanse leger zich er ook toe om zijn artillerie- en vijandelijke diepteaanvalcapaciteiten te vervangen, met name via het Extended Range Cannon Artillery-programma of ERCA.

Het is waar dat op dit gebied, als de HIMARS van Lockheed-Martin zeer effectief zijn gebleken in Oekraïne, dit niet het geval was met de M109's die door zijn Europese bondgenoten aan Kiev werden aangeboden. Dus op een gedocumenteerde manier zijn deze niet minder dan 21 Italiaanse, Britse en Noorse M109's die werden vernietigd of beschadigd sinds het begin van het conflict, maar ook meer dan vijftig M777-gesleepte kanonnen aangeboden door de Verenigde Staten, tegen slechts één Duitse Pzh 2000 en twee beschadigde Franse Caesar-kanonnen.

Amerikaanse 155 mm artillerie
De M109's die naar Oekraïne worden gestuurd, hebben een gevechtsbereik van 25 km, 30 km met raketondersteunde granaten en 40 km met Excalibur-granaten.

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor

3 gedachten aan "Het Amerikaanse leger registreerde 155 mm artillerievuur voorbij 100 km"

  1. […] van artillerie op basis van het chassis van de M109 uitgerust met een nieuw kanon van 155 mm en 58 kaliber, waardoor het bereik van het systeem aanzienlijk kon worden vergroot, en dat het onderwerp is geweest van talrijke "gebruikers" -aanpassingen zonder gevolgen zijn […]

  2. […] de tests uitgevoerd door het Amerikaanse leger, een buis van 155 mm.58 kaliber maakt het mogelijk om een ​​bereik van 70 km te bereiken met zwevende granaten […]

Reacties zijn gesloten.