Ook het Chinese Volksbevrijdingsleger kampt met ernstige rekruterings- en retentieproblemen

PLA boor

Als je een regelmatige lezer van Meta-defense bent, weet je dat de kwestie van de menselijke hulpbronnen is de afgelopen jaren een belangrijk probleem geworden voor de meeste westerse legers, die tegelijkertijd worden geconfronteerd met drie factoren die hun personeelsbestand verslechteren. Dit geldt ook voor het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Naast de daling van het aantal sollicitaties, deels in verband met het einde van de dienstplicht in veel Europese legers, maar ook met een publieke opinie die minder gevoelig is voor defensiekwesties, zijn er inderdaad aanzienlijke moeilijkheden bij het rekruteren van kandidaten met het profiel dat door de strijdkrachten wordt verwacht, zowel vanwege de toenemende technologisering van alle functies waarvoor personeel met een hoger opgeleide achtergrond nodig is, als de toenemende sedentarisering van de bevolking, waardoor het moeilijker wordt voor kandidaten om de fysieke criteria te behalen die vereist zijn voor de baanwapens.

Naast de moeilijkheden bij het rekruteren, worstelen de westerse legers om militairen onder contract te houden, waarvan velen besluiten hun verbintenis aan het einde van hun eerste of tweede contract niet te verlengen, waardoor enorme moeilijkheden ontstaan ​​bij het bouwen van de piramide. effectieve gewapende macht.

Op dit gebied hebben de legers te maken met concurrentie van de civiele arbeidsmarkt, die vooral dol is op de vaardigheden die het leger heeft verworven en carrièreprofielen biedt die zowel beter betaald als veel minder beperkend zijn dan binnen de strijdkrachten.

kas Leger bestellen
De meerderheid van de westerse legers ondervindt tegenwoordig moeilijkheden bij het behouden en vernieuwen van hun personeelsbestand

Je zou denken dat deze situatie alleen de legers van westerse democratieën trof. Dit is niet het geval. Sterker nog, ook het Volksbevrijdingsleger lijkt steeds meer problemen te ondervinden bij het behouden van zijn aantal en het veiligstellen van de loyaliteit van soldaten onder contract. Het is duidelijk dat de APL door zijn traditionele ondoorzichtigheid niet openlijk over dit onderwerp communiceert. Er zijn echter verschillende concordante en begeleidende informatie, gepresenteerd in een analyse gepubliceerd op de Amerikaanse site DefenseOne, getuigen van deze situatie.

Afgelopen april werden de "Reglementen voor dienstplicht", die de Chinese dienstplicht regelen, die meer dan de helft van het personeel van de PLA opleidt voor een militaire dienst van twee jaar, ingrijpend herzien door de Chinese Centrale Militaire Commissie. Laten we niet vergeten dat volgens de Chinese officiële toespraak, als de dienstplicht verplicht is, het slechts een zeer klein aantal jongeren van dezelfde leeftijdsgroep betreft.

Enerzijds heeft het PLA zijn formaat de afgelopen 30 jaar aanzienlijk verkleind om van een op massa gebaseerd defensief leger met meer dan 4,5 miljoen man te evolueren naar een modern en zeer geprofessionaliseerd leger van 2 miljoen soldaten, zoals westerse legers. Aan de andere kant waren de vrijwilligers voor hun militaire dienst zo talrijk dat de verplichte dienstplicht slechts een zeer klein deel van dezelfde leeftijdsgroep trof. Maar dat was vroeger.

Ondanks een bevolking van meer dan 1,4 miljard worstelt China om het Volksbevrijdingsleger te voorzien van de aantallen die het nodig heeft
Ondanks een bevolking van meer dan 1,4 miljard, worstelt China om de PLA te voorzien van de mankracht die het nodig heeft

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor