De Israëlische militaire export nam in 2022 een hoge vlucht dankzij Europa en de landen in het Midden-Oosten

12,5 miljard dollar! Dit is het recordaantal bestellingen voor Israëlische militaire export voor het jaar 2022, Dat meldt het Israëlische ministerie van Defensie. Dit is een stijging van bijna 50% over de afgelopen 3 jaar, en twee keer zoveel als de exporthoeveelheden van slechts 10 jaar geleden.

Volgens gegevens die door Jeruzalem zijn verzonden, heeft 25% van de orders betrekking op drones en andere zwervende munitie, 13% op radar en systemen voor elektronische oorlogsvoering, 10% optronische apparatuur en 12% op informatie-, commando- en verzamelsystemen, terwijl 6% afkomstig is van cyberactiviteiten. . Andere opmerkelijke gebieden zijn avionica (5%), gepantserde voertuigen (5%) en munitie (4%).

De belangrijkste klanten van de Israëlische defensie-industrie komen uit het Midden-Oosten, de landen die betrokken zijn bij de Abraham-akkoorden hebben in 3,5 voor $ 2022 miljard aan uitrusting uit Jeruzalem besteld, d.w.z. evenveel als de totale hoeveelheid defensie-export van het land in 2005.

Maar het zijn vooral de Europeanen, met vorig jaar voor meer dan 4 miljard dollar aan bestellingen, die de export van het land hebben gestimuleerd, een bedrag dat bijna vertienvoudigd is in vergelijking met de 10 miljoen dollar die vijf jaar eerder werd opgetekend.

Artikelsysteem Atmos israël Wapenexport | Duitsland | Artillerie
Denemarken gaf de voorkeur aan de Israëlische Atmos boven de Franse Caesar of de Zweedse Archer ter vervanging van de 18 Caesar 8×8 die naar Oekraïne was overgebracht.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense Logo 93x93 2 Wapenexport | Duitsland | Artillerie

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen