Indonesië komt dichter bij het bestellen van Scorpene-onderzeeërs bij Naval Group

- Advertentie -

Na Roemenië en de Filippijnen naderen nu de Scorpène-onderzeeërs van de Franse Naval Group een waarschijnlijke order in Indonesië.

Zoals bekend is de Indonesische wapenmarkt een gecompliceerde markt, waar aankondigingen vaak lang aan echte beslissingen voorafgaan, met soms ingrijpende omkeringen daartussen. Het moet daarom met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd de aankondiging doorgegeven door Janes volgens welke de Indonesische minister van Financiën, Sri Mulyani Indrawati haar defensie-tegenhanger, Prabowo Subianto, toestemming gaf om in te schrijven op een financieringsplan van $ 2,16 miljard voor de aanschaf van 2 nieuwe onderzeeërs.

Deze aankondiging zou echter zeer binnenkort het orderboek van de Naval Group, dat vandaag wordt beschouwd, kunnen verrijken met de Scorpene-onderzeeër, als de favoriet van deze wedstrijd, met name tegen het Zuid-Koreaanse model, lang beschouwd als de favoriete keuze van Jakarta.

- Advertentie -

In november 2022 ondertekenden de Franse Naval Group en de Indonesische scheepswerf PT PAL een Memorandum of Understanding om samenwerking en technologieoverdracht voor te bereiden met als doel de bouw en het onderhoud van de twee Scorpène-onderzeeërs, die het onderwerp vormden van een MoU ondertekend door de Indiase en Franse ministers van Defensie over dit onderwerp, gelijktijdig met de bestelling voor 2 vliegtuigen Rafale Februari 2022.

027680300 1644487804 prabowo x menhan prancis 1 Wapenexport | Militaire marineconstructies | Flash-verdediging
De Indonesische minister van Defensie Prabowo Subianto en minister van de strijdkrachten Florence Parly in februari 2022 tijdens het bestellen van de eerste 6 Rafale Indonesiërs, en de ondertekening van een MoU voor de aanschaf van twee Scorpene-onderzeeërs

We moeten voorzichtig blijven met een aanstaande Indonesische order voor twee Scorpene-onderzeeërs. Het is echter duidelijk dat het Franse model zich vandaag in een zeer gunstige dynamiek bevindt beschouwd als de favoriet in Indonesië, evenals in Roemenië en de Filippijnen, wordt verwacht dat deze 3 landen hun programma in de loop van het jaar 2023 effectief moeten lanceren.

Tot op heden, met 14 exemplaren in dienst of in aanbouw in vier marines (Chili, Maleisië, India en Brazilië), is de Scorpene al een enorm commercieel en technologisch succes voor Naval Group, maar ook voor de hele Franse marine BITD die deelneemt aan het ontwerp, de fabricage en de uitvoering ervan.

- Advertentie -

LOGO meta-defensie 70 Wapenexport | Militaire marinebouw | Flash-verdediging

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
alle artikelen zonder reclame, vanaf € 1,99.


Nieuwsbrief abonnement

- Advertentie -

Schrijf je in voor de Meta-Defense-nieuwsbrief de . ontvangen
nieuwste modeartikelen dagelijks of wekelijks

- Advertentie -

Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen