De Israëlische Rafael kondigt de aanstaande komst aan van een langeafstands lucht-luchtraket die concurreert met de Europese Meteor

De Israëlische industrieel Rafael heeft zojuist de aanstaande komst aangekondigd van de Sky Spear, een langeafstands lucht-luchtraket die concurreert met de Amerikaanse AMRAAM en de Europese Meteor.

De Israëlische defensie-industrie produceert geen vliegtuigen of gevechtshelikopters, noch fregatten of onderzeeërs. Aan de andere kant is het zeer aanwezig op bepaalde gebieden, zoals die van drones, radars, grond-luchtsystemen of gepantserde voertuigen. Het heeft ook erkende expertise ontwikkeld op het gebied van lucht-luchtraketten.

En in feite zijn de korteafstandsraketten van de Shafrir- en Python-familie, ontwikkeld sinds 1959 door de industrieel Rafael, tegenwoordig in gebruik bij ongeveer twintig luchtmachten, met als meest opvallende Brazilië, India, Taiwan en zelfs de Volksrepubliek China , die Python 3 in licentie gaf als PL-8.

Als Rafaels lucht-luchtraketten voor de korte afstand hun waarde hebben bewezen, ook in gevechten, zoals de bijna krachtige Derby voor de middellange afstand van MICA, blijft de Israëlische luchtmacht vertrouwen op Amerikaanse raketten voor gevechten van meer dan 50 km, en in met name op de AIM-120 AMRAAM-raket.

PL 8 J15 lucht-luchtraketten | Straaljagers | Flash-verdediging
De Python-3, hier gemonteerd op een J-15 aan boord van het vliegdekschip Liaoning, wordt door China geproduceerd onder de aanduiding PL-8

Maar in de nabije toekomst kunnen er dingen veranderen. Inderdaad, op de Paris Air Show kondigde Rafael aan dat het in ontwikkeling was een nieuwe lucht-luchtraket voor lange afstanden, genaamd Sky Spear, dat zich volgens een bedrijfsfunctionaris in de eindfase van ontwikkeling bevindt en daarom de komende jaren de Amerikaanse AMRAAM's onder de vleugels van de Israëlische F-15, F16 en F-35 zou kunnen vervangen.

Er is over dit onderwerp geen aanvullende nuttige informatie over deze nieuwe raket vrijgegeven, afgezien van de romige en traditionele superlatieven waar industriëlen dol op zijn in dit soort shows.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 lucht-luchtraketten | Jachtvliegtuig | Flash-verdediging

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen