Maandag 26 februari 2024

Het bereik van de HIMARS GMLRS-raket bedraagt ​​nu 150 km

- Advertentie -

Lockheed-Martin maakte bekend dat de nieuwe ER GMLRS-raket tijdens een test zijn maximale bereik van 150 km bereikte, waardoor de munitie dichter bij de ingebruikname kwam.

Lange tijd gemarginaliseerd door de effectiviteit van luchtsteun, vervolgens door drones, artillerie en vooral langeafstandsartillerie, heeft het de aandacht herwonnen van staven die het nooit had mogen verliezen door de oorlog in Oekraïne.

- Advertentie -

Terwijl zowel de Oekraïense als de Russische luchtmacht gedeeltelijk werden geneutraliseerd door de dichtheid van de luchtverdediging aan beide kanten, en de exorbitante kosten en productietijden van langeafstandsraketten het gebruik ervan spaarzaam maakten, was artillerie even beschikbaar, economisch en zeer efficiënt.

Terwijl alle artilleriesystemen, van mortieren tot zware 155 mm kanonnen, hun hoge gevechtseffectiviteit aan de frontlinies in Oekraïne hebben aangetoond, zijn langeafstandsraketten zoals de Sovjet Grad, Smerch en Uragan, de Russische Tornado en de Amerikaanse Himars op hun beurt , bleek formidabel tegen logistieke depots en concentraties van geweld .

In combinatie met Amerikaanse en Russische satellietdetectiemiddelen dwongen deze systemen beide kampen om hun logistieke organisatie te herzien, hun steunpunten en concentratie van kracht enkele tientallen kilometers terug te verplaatsen, en om de luchtafweermiddelen C-RAM te verdichten. Cruise-raket/artillerie/mortel) om ze te beschermen. Elke fout werd door beide kampen ook duur betaald.

- Advertentie -
Tornado S Oekraïne e1681909002441 Raketten | Russisch-Oekraïense conflict | VERENIGDE STATEN
De Russische Tornado-S presteert identiek aan de Amerikaanse HIMARS

Of het nu de Tornado-S, Smerch, Uragan en zelfs HIMARS zijn, het maximale bereik dat deze raketten bereiken is zelden groter dan 100 km. Om verder te gaan is het noodzakelijk om ballistische raketten zoals de Amerikaanse ATACMS te gebruiken, die een bereik van 300 km kunnen bereiken, maar veel duurder en complexer in gebruik. Bovendien, waar een HIMARS 2x6 GMLRS-raketten kan vervoeren met een bereik van meer dan 70 km, kan hij slechts 2 ATACMS vervoeren, die nog steeds niet elders aan Oekraïne zijn geleverd.


LOGO metaverdediging 70 Raketten | Russisch-Oekraïense conflict | VERENIGDE STATEN

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
Fabrice, voormalig piloot van de Franse marineluchtvaart, is de uitgever en hoofdauteur van de site meta-defense.fr. Zijn voorkeursgebieden zijn militaire luchtvaart, defensie-economie, luchtvaartoorlog en onderzeeërs, en Akita Inu.

Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelen