Maandag 26 februari 2024

Het Australische Hunter-fregatprogramma werd van alle kanten aangevallen

- Advertentie -

Na de onderzeeërs is het nu de beurt aan het programma gericht op de productie van 9 Type 26 Hunter-klasse fregatten voor de bedreigde Royal Australian Navy. Het lijkt erop dat de regering van Anthony Albanese, de Australische premier, op defensiegebied nog niet klaar is met het dragen van de lasten van haar voorgangers.

Een kleine flashback. In juli 2018 het Type 26-model van het Britse BAe Systems hadden geselecteerd om de toekomstige ruggengraat van zijn fregattenvloot te vormen.

- Advertentie -

De Britse groep had de Spaanse Navantia vernietigd met de F-5000 afgeleid van de F-100 die al werd gebruikt als basis voor de Australische Hobart-klasse , evenals de Italiaanse Fincantieri met een evolutie van de FREMM , die later werd behouden door de Amerikaanse marine. om als basis te dienen voor de toekomstige Constellation .

De keuze voor het Britse Type 26-ontwerp voor de fregatten van de Hunter-klasse

In tegenstelling tot de twee Europese fregatten bestond de Type 26 alleen op papier. De bouw van de eerste Britse eenheid van de City-klasse, de HMS Glasgow, was pas een jaar eerder begonnen, al zou het schip pas vier jaar later, in november 2022, te water worden gelaten.

barracuda shortfin-aanvalsklasse e1631798954643 Flash Defense | Australië | Militaire marineconstructies
Het debat rond de onderzeeërs van de Marlin Attack-klasse diende jarenlang als een rookgordijn voor de moeilijkheden waarmee het Australische fregatprogramma te maken kreeg.

Wat moest gebeuren, gebeurde niet. Het programma kende dus talloze Stop&Go's die deels te maken hadden met Australisch uitstelgedrag, deels met het gebrek aan volwassenheid van het Britse design. In de loop van de tijd evolueerde het ontwerp van het schip, het werd zwaarder, waardoor de nautische prestaties veranderden, terwijl de vertragingen en de kosten toenamen .

- Advertentie -

Helaas profiteerde het Hunter-programma nog steeds van de onverwachte hulp van Franse onderzeeërs, favoriete doelwitten van politici en de Australische pers, omdat de driften uiteindelijk minder groot waren dan die welke het programma troffen.

Toen het lot van de Attack-klasse Marlins eenmaal was opgelost, duurde het echter niet lang voordat bepaalde parlementariërs geïnteresseerd raakten in de excessen van het fregatprogramma.

Vermoedens van corruptie

Het is nu klaar. De milieuactivistische senator David Shoebridge heeft zojuist een verzoek gestuurd naar de nieuwe Nationale Anti-Corruptie Commissie , met betrekking tot het Hunter-fregatprogramma, in het bijzonder om de mogelijke inmenging en belangstelling te onderzoeken van enkele van de publieke en politieke besluitvormers in deze kwestie. proces.

- Advertentie -
Fregatten van de HUnter-klasse ter vervanging van de Anzac-klasse fregatten van de Royal Australian Navy
De 9 Hunter-klasse fregatten zouden de 10 Anzac-klasse fregatten vervangen die momenteel in dienst zijn bij de Royal Australian Navy

Het bleek dat verschillende van deze hoge Australische functionarissen niet in staat waren de documenten te verstrekken die hun beslissingen en arbitrages motiveerden, omdat ze beweerden deze niet te hebben bewaard. Dat is nauwelijks aanvaardbaar voor een programma dat de Australische $46 miljard .


LOGO-metaverdediging 70 Flash-verdediging | Australië | Militaire marineconstructies

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
Fabrice, voormalig piloot van de Franse marineluchtvaart, is de uitgever en hoofdauteur van de site meta-defense.fr. Zijn voorkeursgebieden zijn militaire luchtvaart, defensie-economie, luchtvaartoorlog en onderzeeërs, en Akita Inu.

Voor verder

2 Opmerkingen

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelen