Maandag 4 maart 2024

Nieuwe Noord-Koreaanse kernonderzeeër: nog een nep, maar deze kan veel pijn doen!

- Advertentie -

Pyongyang kondigde de lancering aan van een nieuwe Noord-Koreaanse kernonderzeeër, met ondersteunende foto's. Net als de M2020-tank, zijn nucleaire torpedo genaamd Tsunami, of de militaire observatiesatelliet , is deze onderzeeër niet nucleairer dan nieuw. Zijn wapens zijn echter een ander verhaal...

Op 7 september kondigden de Noord-Koreaanse autoriteiten via het staatspersbureau KNCA de lancering aan van een nieuwe onderzeeër, gepresenteerd als een “ tactische nucleaire aanvalsonderzeeër ”.

- Advertentie -

Ook al heeft Pyongyang, zoals vaak het geval is, in zijn presentatie de capaciteiten van het nieuwe schip grotendeels te veel gebruikt en overdreven, het blijft niettemin waar dat het een zeer reële nieuwe dreiging vertegenwoordigt, waarmee Zuid-Korea, Zuid-Korea en Japan, evenals de daar gestationeerde Amerikaanse strijdkrachten zullen te maken krijgen.

Ontdek de Noord-Koreaanse kernonderzeeër Hero Kim Gun-ok ...

" Held Kim Gun-oké ." Zo werd de nieuwe Noord-Koreaanse onderzeeër genoemd, waarvan persbureau KNCA de lancering op 7 september bekend maakte. De lancering, waarvan het protocol en bepaalde procedures rechtstreeks geïnspireerd waren door die welke in het Westen werden gebruikt om gevoelige onderzeeërs zoals de SNA en SSBN te lanceren, gaf aanleiding tot de publieke verspreiding van talrijke foto's , iets zeldzaam genoeg om de omvang van de gebeurtenis te begrijpen.

De Hero Kim Gun-ok is inderdaad geen eenvoudige onderzeeër. Volgens Pyongyang zou het een ‘ tactische nucleaire aanvalsonderzeeër ’ zijn, zoals ernaar werd verwezen in de Noord-Koreaanse nomenclatuur. Uit de vrijgegeven foto's blijkt dat het schip inderdaad een dorsale uitgroei vertoont aan de achterkant van de kiosk, waarin tien verticale raketlanceersilodeuren .

- Advertentie -

Zoals nu de norm is, is de Noord-Koreaanse presentatie bedoeld om de waarnemer te misleiden . De held Kim Gun-ok is inderdaad op geen enkele manier een nucleaire onderzeeër , zoals die in dienst zijn in China, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Het schip vertrouwt op conventionele dieselelektrische voortstuwing, niet op een kernreactor.

Whiskyklasse Noord-Korea | Kernwapens | Militaire scheepsbouw
Net als de Romeo's waren de onderzeeërs van de Sovjet-Whisky-klasse afgeleid van de vier Type XXI's die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in beslag werden genomen.

In feite zal het niet de duikautonomie van kernonderzeeërs hebben, die potentieel onbeperkt is, ook al wordt deze in feite beperkt door de toegang tot voedsel en de psychologische gezondheid van de bemanning van de onderzeeër, 2 tot 3 maanden. Het zal ook geen vergelijkbare prestaties leveren, aangezien de SSN en SSBN gedurende de hele duik een zeer hoge snelheid kunnen aanhouden, zonder te worden beperkt door de batterijlading.

Die is eigenlijk afgeleid van de Romeo-klasse uit de jaren 50

De Hero Kim Gun-ok is een model afgeleid van de Sovjet-onderzeeërfamilie Project 633, door de NAVO aangeduid als de Romeo-klasse . Deze dieselelektrische zeegaande onderzeeërs, die in 1957 in dienst kwamen, hadden tot doel de Zulu te vervangen die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was ontworpen, gebaseerd op de vier Duitse Type XXI's die door Sovjet-troepen in beslag waren genomen.

- Advertentie -

LOGO metaverdediging 70 Noord-Korea | Kernwapens | Militaire scheepsbouw

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -

Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelenGRATIS
metaverdediging
ZIEN