Het aantal Chinese marineschepen is in 10 met 2022% toegenomen

Met 340 schepen was de Chinese marine van het Volksbevrijdingsleger in 2021 al de grootste militaire vloot ter wereld, qua aantal schepen, zo niet qua tonnage, wat het unieke voorrecht van de Amerikaanse marine blijft. Ondanks dit toch al substantiële format heeft Peking op geen enkele manier zijn buitengewone inspanningen vertraagd die zo'n twintig jaar geleden zijn begonnen om zijn marine te versterken.

Selon het jaarverslag over de Chinese militaire macht, dat zojuist is gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, had de Chinese vloot in 2022 een omvang van 370 schepen bereikt, een netto toename van de omvang van 30 gebouwen en bijna 10% ten opzichte van de 340 schepen in de vaart in 2021.

Elke twee jaar een nationale marine voor het Volksbevrijdingsleger

Rekening houdend met de terugtrekking en vervanging van oude marine-eenheden, zoals de eerste Project 877 Kilo-onderzeeërs die uit dienst zijn genomen, of de overdracht van bepaalde eenheden, zoals de 22 Type 056A-korvetten bestemd voor de Chinese kustwacht, of de schepen die zijn overgedragen van Opportunity Voor bepaalde geallieerde marines lijkt het erop dat de Chinese marine in 45 tussen de 50 en 2022 nieuwe schepen in de vaart heeft gebracht, bovendien vaak veel imposanter en geavanceerder dan de marine-eenheden die ze kunnen vervangen.

Chinese marine Type 055 kruiser

Als admiraal Vandier, de toenmalige stafchef van de Franse marine, in 2021 gealarmeerd was door de productiecapaciteiten van de Chinese militaire marine-industrie, die in drie jaar tijd het equivalent van de Franse vloot zou kunnen produceren, tonen deze laatste gegevens aan dat er meer dan twee jaar voordat Chinese scheepswerven een Nationale Marine of een Italiaanse Marina Militare lanceren.

Zo hebben de zeestrijdkrachten van het Volksbevrijdingsleger alleen al in 2022 niet minder dan drie kruisers van het type 3 met een gewicht van meer dan 055 ton, bewapend met 11 verticale silo's, in dienst genomen, evenals drie luchtafweervernietigers van het type 000D MOD, van meer dan 112 ton. 3 ton, bewapend met elk 052 silo's, maar ook een Type 7 helikopterdrager van 000 ton, en 64 Type 075B onderzeeërs van de Yuan-klasse.

De logistieke vloot groeit ook snel, met de komst van nieuwe bevoorradingstankers, hospitaalschepen, onderzeese ondersteunings- of oceanografische verkennings- en mappingschepen, evenals verschillende intelligentie- en elektronische afluisterschepen.

435 schepen in 2035 voor de Chinese marine

De dynamiek waargenomen in 2022, zal de komende jaren niet verzwakken, aldus het Amerikaanse rapport. Zo zou de Chinese marine in 2025 een omvang van 395 schepen moeten bereiken, en in 435 2030 gebouwen.

vernietiger Type 052D MOD

Zo werden er niet minder dan zes Type 6D MOD-torpedobootjagers waargenomen die in 052 werden gelanceerd en in 2022 in dienst zouden moeten treden. de nieuwe Type 054B fregatten waarvan de bouw begon in 2022, nadat de laatste van de eerste 30 Type 054A-fregatten van de eerste batch in 2019 was afgeleverd.

Hetzelfde geldt op het gebied van onderzeeërs: in 3 werden drie onderzeeërs van de Type 039B Yuan-klasse afgeleverd, en het jaar daarop zouden evenveel schepen te water worden gelaten.

Bovendien exploiteert de Chinese marine vandaag de dag zes onderzeeërs met nucleaire ballistische raketten van het type 6, evenals zes onderzeeërs voor nucleaire aanvallen, drie type 094 Shang-klasse en evenveel Type 6A Shang-II. De eerste twee nucleaire kruisraketonderzeeërs, Type 3B Shang-III, werden gelanceerd tussen mei 093 en januari 093. In 093 zal de Chinese onderzeebootvloot 2022 schepen omvatten, waaronder 2023 nucleair aangedreven schepen, en 2025 onderzeeërs in 65.

Ten slotte zou het nieuwe vliegdekschip Fujian van het type 003, dat in juni 2022 werd gelanceerd, in de laatste weken van 2023 met zijn proefvaarten moeten beginnen, terwijl de bouw van een vierde helikopterdrager van het type 075 werd waargenomen, waarbij de lancering naar verwachting aan het einde van de eerste helft van 2024 zal plaatsvinden.

Volgens het Ministerie van Defensie zijn Chinese schepen net zo bewapend en uitgerust als in het Westen


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 zeestrijdkrachten | Defensieanalyse | Militaire scheepsbouw

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen