Langeafstandsraketwerpers: Frankrijk beschikt over alle technologische bouwstenen die daarvoor nodig zijn.

Gevraagd door de afgevaardigden van het defensiecomité van de Nationale Vergadering over de vervanging van de langeafstands-LRU-raketwerpers van het leger, suggereerde de Algemene Afgevaardigde van Bewapening, Emmanuel Chiva dat de hypothese van de ontwikkeling van een nationaal systeem werd bestudeerd, om de haalbaarheid en relevantie ervan te bepalen.

Het is waar dat het leger niet van plan is om, binnen het kader van de Militaire Programmeringswet 2024-2030, op zijn best slechtseen tiental van deze waardevolle, maar dure langeafstandsartilleriesystemen, in staat om in de diepten van het apparaat van de tegenstander toe te slaan, en dat het van plan is er op de lange termijn slechts 26 te hebben, in het beste geval zijn de kwesties van de ontwikkelingskosten doorslaggevend.

Voordelen en beperkingen van de ontwikkeling van een Frans langeafstandsraketwerpersysteem

Zeker, het hebben van een nationaal wapensysteem, net zo belangrijk als langeafstandsraketten, die ook gebruik maken van ballistische raketten, heeft vele belangen, vooral met betrekking tot de vrijheid van manoeuvreren en de besluitvorming over de politieke macht en legers.

Draait zich om naar de Amerikaanse Himarsde K239 Zuid-Koreaanse Chunmoo ou de Israëlische PULSNet als andere Europese landen zou het leger zeker substantiële besparingen realiseren door te vermijden dat het de ontwikkeling zou moeten financieren van een wapensysteem waarvan bekend is dat het complex is.

PULS elbit langeafstandsraketwerper
De Israëlische PULS is al geselecteerd door Nederland, Denemarken en Duitsland, en zou binnenkort door Spanje gekozen kunnen worden.

De vraag is des te urgenter omdat veel legers, zowel in Europa als daarbuiten, zich al tot deze systemen hebben gewend, wat in feite de mogelijkheden voor export of zelfs technologische samenwerking vanuit Parijs beperkt voor een artilleriesysteem over de zeer lange afstand. Franse constructie.

Aan de andere kant zou het zijn besluitvormingsautonomie gedeeltelijk aan een van deze landen afstaan, of het nu gaat om het inzetten van zijn systemen, om deze te implementeren, of om nieuwe munitie of zelfs nieuwe systemen aan te schaffen.

Aandrijving, geleiding en rekenmachine: Franse fabrikanten beschikken over alle benodigde technologische bouwstenen

Maar op dit gebied blijkt dat de Franse defensie-industrie al over de technologische bouwstenen beschikt die nodig zijn om zelfstandig een dergelijk systeem te kunnen ontwikkelen, wat zowel de kosten als de ontwikkelingstijden aanzienlijk zou kunnen verkorten.

Een langeafstandsraketwerpersysteem bestaat in feite uit drie belangrijke technologische bouwstenen. In de eerste plaats is het noodzakelijk een raket, of zelfs een ballistische raket, en meer in het bijzonder het voortstuwingssysteem ervan, te ontwerpen en te vervaardigen.

MBDA Aster30
Het Franse BITD beschikt over een hoog expertiseniveau op het gebied van raketten en raketvoortstuwing. Hier is de Aster 30 grond-luchtraket voor de middellange afstand in staat luchtdoelen op meer dan 100 km afstand te onderscheppen.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 meerdere raketwerpers | Defensie Nieuws | Atoomwapens

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen