Steun voor Oekraïne: Naar een grotere Europese betrokkenheid tijdens de 17e bijeenkomst van Rammstein

Verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, kondigden aan dat zij hun gezamenlijke betrokkenheid bij de ondersteuning van Oekraïne gingen versterken, ter gelegenheid van de 17e bijeenkomst van de UDCG op de luchtmachtbasis Rammstein. Deze aankondigingen zouden de basis kunnen vormen waarop de Europeanen een effectief hulpinitiatief voor Kiev kunnen opbouwen, zelfs als de Verenigde Staten op dit gebied een stap terug zouden moeten doen, om redenen die wij kennen. Maar zal dit werkelijk het geval zijn?

Maandenlang werden lezers van Meta-Defense gewaarschuwd voor de risico's van een ongunstige ontwikkeling van het machtsevenwicht in Oekraïne. De gecombineerde actie van een krachtige Russische industriële inspanning enerzijds, en het gevaar dat de Amerikaanse hulp aan Kiev zou wegkwijnen met een mogelijke terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis, schetsten in feite perspectieven die op zijn minst zorgwekkend waren voor de toekomst van het land. Oekraïne in zijn existentiële strijd tegen Russische agressie.

De zorgwekkende vooruitzichten rond de oorlog in Oekraïne die de afgelopen weken naar voren zijn gekomen

Bij verschillende gelegenheden hebben we aangegeven dat het enige alternatief dat ons in staat stelde een gunstige uitkomst van dit conflict in de komende maanden en jaren te verwachten, gebaseerd was op een industriële en politieke golf van Europeanen, die dan de Verenigde Staten zouden moeten vervangen door de legers van Kiev voorzien van militaire uitrusting, een spiegel van wat de Russische industrie kan produceren.

Uralvagonzavod T-90M-productie
De industriële productie van de Russische defensie is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen, waardoor de vrees is ontstaan ​​voor een omkering van het machtsevenwicht ten gunste van de Russische legers in de komende maanden.

Door op deze manier te werk te gaan, zouden de Europeanen in feite de strategie van het Kremlin neutraliseren, die juist gebaseerd is op de erosie van de westerse steun aan Oekraïne en de uitputting van de wil van zijn strijders om weerstand te bieden, om een ​​overwinning op de lange termijn te behalen. termijn.

De afgelopen weken begonnen de zorgen die sinds januari 2023 op deze site werden geuit in het publieke debat naar voren te komen, tot het punt dat er een aanzienlijk gevoel van zeer tastbare wanhoop begon te worden gevoeld. ook in Oekraïne, gelijktijdig met de vooruitgang van Donald Trump in de peilingen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, en de gevolgen van de oorlog tussen Israël en Hamas in het Midden-Oosten.

Hoewel de eerste reacties van de Europese leiders nauwelijks aanleiding gaven tot optimisme, met name toen Joseph Borrell, het hoofd van de diplomatie van de Europese Unie, aankondigde dat Europa had niet de mogelijkheid om de Amerikaanse hulp aan Oekraïne te vervangenlijkt het erop dat er binnen verschillende kanselarijen van het oude continent een zeker bewustzijn is ontstaan ​​om het onderwerp ter sprake te brengen en te proberen effectieve oplossingen te bieden.

Bemoedigende aankondigingen voor steun aan Oekraïne tijdens de 17e UDCG Rammstein-bijeenkomst

Dit is in het bijzonder wat we kunnen raden op basis van wat er vorm kreeg tijdens de17e bijeenkomst van de Ukraine Defense Contact Group, oftewel UDCG, die een paar dagen geleden werd gehouden op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Rammstein, Duitsland.

Steun voor Oekraïne SAMP/T Frans-Italiaanse Mamba
Frankrijk en Italië hebben al een SAMP/T Mamba-luchtafweerbatterij voor de middellange afstand geleverd aan Oekraïne, de Europese tegenhanger van de Amerikaanse Patriot.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Russisch-Oekraïense conflict | Defensie Nieuws | Duitsland

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen