Volgens het rapport van het Pentagon zou de Chinese militaire industrie het Westen in 2023 voorbijstreven

“De Chinese militaire industrie produceert nu meer defensiematerieel dan de industrie van de Verenigde Staten, hun bondgenoten in de Stille Oceaan en hun Europese bondgenoten samen.” Het is in deze termen dat de nieuwe Amerikaanse nationale defensie-industriële strategie, die momenteel door het Pentagon wordt afgerond, het probleem stelt van het ongunstige industriële en vermogensevenwicht dat van toepassing zal zijn op de Amerikaanse strijdkrachten in de Stille Oceaan tegenover China.

Terwijl hij voor de laatste keer sprak met de plaatsvervangers van het Defensiecomité, verklaarde admiraal Pierre Vandier, stafchef van de Franse marine, in augustus 2022 dat binnen tien jaar de Chinese marine zou numeriek 2,5 keer superieur zijn aan de Amerikaanse marine, terwijl zij volgens hem ontving het equivalent van de Franse marine om de vier jaar bij nieuwe schepen.

Volgens de Franse generaal-officier zou het, geconfronteerd met een dergelijke hydra in wording, alleen mogelijk zijn om het hoofd te bieden door alle westerse zee- en luchtmachten samen te brengen, in de hoop deze dreiging in te dammen. Deze verklaring, hoewel opzettelijk bedoeld om indruk te maken op de kant van een stafchef die op een steenworp afstand van zijn pensionering staat, zou op zichzelf wel eens te optimistisch kunnen zijn.

nieuw korvet van de Chinese militaire industrie
De bouw van een nieuw type stealth-korvet kon worden waargenomen op de Chinese Liaonan-scheepswerven. De technologische kloof tussen de Chinese en de westerse productie neigt snel kleiner te worden.

Volgens een rapport van het Pentagon in voorbereiding, inclusief uittreksels zouden zijn verkregen door journalisten van Politicozou het heel goed kunnen dat de Chinese productie van militaire uitrusting die van de Verenigde Staten zal overtreffen, maar ook die van al zijn leidende bondgenoten in het Pacifische theater (Australië, Zuid-Korea, Japan, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen en Taiwan) en Europa, in de meeste belangrijke gebieden van militaire actie.

De Chinese militaire industrie produceert meer dan de Verenigde Staten en hun bondgenoten samen

Als onderdeel van het opstellen van de eerste nationale industriële strategie, onder leiding van het hoofd van de Pentagon-acquisities, William LaPlante, hebben de diensten van het Pentagon in feite een zeer alarmerend beeld geschetst met betrekking tot de vergelijkende productie van defensiematerieel door de Amerikaanse industrie, en door de Chinese militaire industrie.

Het is niet verrassend dat het rapport aankondigt dat de Chinese industriële productiecijfers aanzienlijk hoger zijn dan die van de Amerikaanse industrie, ook al wordt erkend dat Amerikaans materieel superieur is aan dat van de Chinese legers.

Het rapport schat bovenal dat de cumulatieve industriële defensieproductie van de Verenigde Staten, hun bondgenoten in het Pacific Theatre en hun Europese NAVO-bondgenoten ook numeriek lager zou zijn dan die van de Chinese defensie-industrie. een gekwantificeerde beoordeling van het onevenwicht in kwestie.

J-20
China is, afgezien van de Verenigde Staten, het enige land dat op grote schaal een in eigen land ontworpen stealth-jager, de J-20, implementeert.

Deze bewering wijst op aanzienlijke toekomstige problemen voor het Westerse blok. Ten eerste dient het toevoegen van de Europese productie aan deze berekening meer om de effectiviteit van de demonstratie te versterken dan om een ​​echt machtsevenwicht te weerspiegelen.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense Logo 93x93 2 Militaire planning en plannen | Defensie Nieuws | Militaire allianties

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen