Dinsdag 5 maart 2024

Volgens de Poolse veiligheidsdiensten zal de Russische militaire dreiging tegen Europa vanaf 2028 van cruciaal belang zijn.

- Advertentie -

Volgens het hoofd van de BBN, het Poolse Nationale Veiligheidsbureau, hebben de Europeanen, geconfronteerd met de Russische militaire dreiging, nog maar drie tot vijf jaar de tijd om te reageren op de wederopbouw van hun militaire instrumenten en om een ​​nieuw conflict te voorkomen. waarbij leden van de NAVO betrokken waren.

Deze analyse is verre van bijzonder alarmerend, maar wordt gedeeld door een groeiend aantal rapporten, waarin bezorgdheid wordt geuit over de industriële en mobilisatiecapaciteiten in Rusland, terwijl de Europeanen vast lijken te zitten in een onjuiste perceptie van de dreiging en het tijdschema ervan.

- Advertentie -

Terwijl nog maar een paar maanden geleden velen de lof zongen van de Oekraïense legers en de westerse steun aan Kiev om een ​​waargenomen Russische dreiging in volledige desintegratie in te dammen, is de stemming rond deze onderwerpen de afgelopen maanden radicaal veranderd.

Tussen de snelle en aanhoudende opkomst van de Russische defensie-industrie, de controle van het Kremlin over de bevolking en de publieke opinie van het land, en de bewezen desintegratie van de westerse steun aan de Oekraïense strijdkrachten, is er nu pessimisme nodig met betrekking tot dit conflict met, op zijn best, de de hoop op een bevroren front waardoor Kiev zijn onafhankelijkheid, zo niet zijn hele grondgebied, zou kunnen behouden.

De snelle wederopbouw van de Russische legers als het conflict in Oekraïne zou eindigen of aan intensiteit zou inboeten

Afgezien van de duidelijk gedeelde verantwoordelijkheden rond deze situatie, tussen Oekraïners die te zeker zijn van hun sterke punten en Russische zwakheden, zijn Amerikanen verwikkeld in binnenlandse politieke overwegingen, en geven Europeanen sneller advies dan wapens en munitie. Het te verwachten einde van het conflict in Oekraïne, of de stabilisatie ervan , leidt tot nieuwe zorgen in Europa.

- Advertentie -
Oekraïense Leopard 2A4
De Europese bewapening kwam zeker te laat en in te weinig aantallen om een ​​effectieve overwinning van Oekraïne op Rusland mogelijk te maken.

Als de huidige dynamiek zich voortzet, zullen de Russische legers in staat zijn hun operationele capaciteiten snel weer op te bouwen zodra het conflict voorbij is, met een land dat zich volledig richt op een oorlogseconomie en de publieke opinie onder controle heeft. Tegelijkertijd hebben geen van beiden, ondanks Amerikaanse en Europese beloften van steun tot aan de totale overwinning van Kiev, de maatstaf genomen van de door dit conflict veroorzaakte transformatie op de Europese geopolitiek.

Nu een Russische defensie-industrie de productie van defensiematerieel met twee, soms met drie of meer heeft vermenigvuldigd, de Russische legers hun moeilijke transformatie met pijn in Oekraïne hebben doorgemaakt, en een Kremlin in het volste vertrouwen, zijn de vooruitzichten op een snelle wederopbouw van Rusland De militaire capaciteiten na het einde of de bevriezing van het conflict in Oekraïne baren nu de westerse diensten die verantwoordelijk zijn voor deze kwesties zorgen.

Drie tot vijf jaar om de zich ontwikkelende Russische militaire dreiging tegen te gaan, zegt het hoofd van het Poolse Nationale Veiligheidsbureau

Zo toonde het hoofd van het Poolse Nationale Veiligheidsbureau (BBN), Jacek Siewiera, tevens minister-afgevaardigde verbonden aan het presidentschap van het land, zich zeer bezorgd, om niet te zeggen pessimistisch, toen hij door een journalist werd gevraagd naar een rapport dat was opgesteld. door de Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen (DGAP).

- Advertentie -

Volgens dit document zou de NAVO een periode van vijf tot tien jaar hebben om te reageren op de snelle ontwikkeling van de Russische dreiging, en zo te voorkomen dat er in Europa een nieuwe oorlog uitbreekt, op initiatief van een Rusland dat in het volste vertrouwen voldoende middelen heeft gevonden militaire instrumenten om bepaalde landen van het Atlantisch Bondgenootschap aan te vallen, zoals de Baltische staten.

Russische militaire dreigingsindustrie Uralvagonzavod
Volgens de Russische premier Michail Mishustin is de Russische militaire industriële productie sinds het begin van het conflict in Oekraïne verdubbeld, soms zelfs verdrievoudigd .

LOGO meta-verdediging 70 Militair machtsevenwicht | Defensie Nieuws | Militaire allianties

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -

Voor verder

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelenGRATIS
metaverdediging
ZIEN