Dinsdag 5 maart 2024

KNDS-Nexter promoot zijn EMBT-tank in Egypte op EDEX 2023

- Advertentie -

Je zou denken dat de Frans-Duitse KNDS-groep de EMBT-tank alleen als een technologische demonstrator beschouwde, met de nieuwe Leopard 2A8, en de toekomstige, maar nog steeds mysterieuze, Leopard 2AX die bovendien aan Italië werd voorgesteld . Het is echter de EMBT, en niet de Leopard 2A8, die door de groep in Egypte wordt benadrukt op de EDEX 2023-show .

De EMBT-tank gepresenteerd op de EDEX 2023-tentoonstelling als alternatief voor het Egyptische leger

In een persbericht dat op 4 december werd gepubliceerd , presenteert KNDS feitelijk de verschillende apparatuur die wordt gepresenteerd tijdens de EDEX-tentoonstelling, die van 4 tot 7 december in Caïro wordt gehouden. Naast de CAESAR, VBCI MkII T40 en andere ARX30-koepels legt de groep in dit persbericht de nadruk op de EMBT-tank, die expliciet wordt gepresenteerd als alternatief voor de Egyptische strijdkrachten.

- Advertentie -
EMBT-tank
De EMBT-tank wordt door KNDS gepresenteerd als industrieel en operationeel model, en niet langer als demonstrator, op de EDEX 2023-tentoonstelling in Egypte.

Als zodanig wordt de EMBT niet langer gepresenteerd, zoals het geval was tijdens de Eurosatory 2022-show, als een technologische demonstrator die min of meer deel uitmaakt van het MGCS-programma, maar als een 4e generatie tank met specifieke attributen, zoals een 22-schots automatische lader voor zijn 120 mm kanon, een chassis met 7 wielen en een motor van 1500 pk.

Het wordt ook gepresenteerd als een alternatief om de Egyptische legers uit te rusten, dus als een prototype dat de weg vrijmaakt voor industriële productie, waarbij de ARX30-koepel wordt benadrukt die anti-drone-bescherming kan bieden met een nieuwe airburst-munitie die binnenkort beschikbaar is, een systeem Hard Kill actieve bescherming ( ongedefinieerd), en vooral de echte innovatie van dit model, een vierde bemanningslid met de functie van systeemoperator.

De Egyptische strijdkrachten vormen een strategische markt in het vizier van de Zuid-Koreaanse K2 Black Panther

Het moet gezegd worden dat de Egyptische legers een strategische markt vertegenwoordigen op het gebied van gevechtstanks. Deze beschikken in feite over meer dan 5.000 zware en middelzware tanks, waaronder 1.300 M1A1 Abrams, 500 T-62's en 800 T-55's, evenals meer dan 2.700 M60 Pattons. Het potentieel voor modernisering is zelfs aanzienlijk: tot nu toe zijn niet minder dan 4.000 tanks verouderd en aan vervanging toe (M60, T-62, T-55).

- Advertentie -

Deze markt is des te aantrekkelijker omdat de spanningen in het Midden-Oosten deze landen ertoe aanzetten hun investeringen op het gebied van landwapens te vergroten, nadat ze de afgelopen jaren aanzienlijke inspanningen hebben geleverd op het gebied van de lucht- en zeewapens.

M1A1 Abrams Egyptische strijdkrachten
De Egyptische strijdkrachten beschikken over meer dan 5.000 gevechtstanks, waaronder 1.300 M1A1 Abrams.

LOGO meta-defensie 70 Militaire planning en plannen | Defensie Nieuws | MBT-gevechtstanks

De rest van dit artikel is gereserveerd voor abonnees

Klassieke abonnementen geven toegang tot alle artikelen zonder reclame , vanaf € 1,99.


- Advertentie -

Voor verder

1 REACTIE

  1. Snel een Franse bestelling, anders heeft het geen zin om er zelfs maar aan te denken, aangezien de K9-houwitser al ter plaatse is...

Reacties zijn gesloten.

SOCIALE NETWERKEN

Laatste artikelenGRATIS
metaverdediging
ZIEN