Kan het nieuwe Franse Hard Kill Diamond-systeem de problemen van het Amerikaanse leger oplossen?

Het Diamant hard kill-systeem, dat onlangs uit de schaduw is gekomen, zou het mogelijk moeten maken om Franse gepantserde voertuigen vanaf 2026 te beschermen, met name de VBMR Griffon en Serval en de EBRC Jaguar van de Scorpion-zeepbel van het leger. Tegelijkertijd is het Amerikaanse leger, ondanks verschillende testcampagnes, er niet in geslaagd een Hard Kill APS te vinden voor de bescherming van zijn 8x8 Stryker-pantservoertuigen, omdat de Trophy, Iron Fist en Strikeshield als te zwaar en duur worden beschouwd. Er is hier een duidelijke convergentie tussen de behoeften van de twee legers, waarop de Diamond kan reageren.

Een paar dagen geleden bespraken we de aangekondigde komst van nieuw Hard kill Diamond-beschermingssysteem, momenteel ontwikkeld en geïntegreerd aan boord van de Scorpions VBMR Griffon en EBRC Jaguar pantservoertuigen. Als alles volgens plan verloopt, zouden de eerste systemen van dit type vanaf 2026 kunnen plaatsvinden binnen het actieve beschermingssysteem Prometeus van Thales, aan boord van deze gepantserde voertuigen, om vervolgens te worden geporteerd naar andere platforms, zoals de VBCI, de Leclerc en de VBMR. -L Serval.

diamant hard kill-systeem op griffioen
Kan het nieuwe Franse Hard Kill Diamond-systeem de problemen van het Amerikaanse leger oplossen? 4

Zoals vermeld in dit artikel zal de komst van het Diamant-systeem een ​​enorme operationele meerwaarde betekenen voor de Franse gemechaniseerde infanterie-eenheden, die de overlevingskansen van hun pantservoertuigen aanzienlijk zullen zien toenemen, vooral in een hoge of zeer hoge intensiteit. Het is bekend dat het bijzonder rijk is aan raketten, raketten en andere op de loer liggende antitankmunitie.

Maar de Diamond zal ook een bijzonder aantrekkelijk vlaggenschipproduct vormen voor de Franse landverdedigingsindustrie, of het nu gaat om het promoten van de gepantserde voertuigen van de Scorpion-zeepbel op het internationale toneel, maar ook om de gepantserde voertuigen van andere strijdkrachten te beschermen. De Diamond belooft inderdaad deze twee kwaliteiten te bezitten die Franse wapensystemen in het verleden vaak succesvol hebben gemaakt op het internationale toneel: zuinig zijn en vooral licht.

Laten we het meteen zeggen: informatie over de prijs en de massa van de diamant is momenteel vertrouwelijk. De gebruikscontext van het systeem enerzijds en de specificaties waaraan het moet voldoen anderzijds stellen ons echter in staat een idee te krijgen van deze twee aspecten, zo niet in absolute waarde, dan toch in ieder geval in relatieve waarde, vergeleken met de concurrentie.

Trophy, Iron Fist en Strikeshield: de Hard Kill APS op de markt zijn ontworpen voor relatief zware gepantserde voertuigen

Er zijn al verschillende APS (Active Protection System) Hard Kill-systemen in de wereld, waarvan sommige zelfs hun gevechtseffectiviteit al hebben bewezen, zoals de Israëlische Rafael Trophy, die de Merkava-tanks van het Israëlische leger beschermt, en die is gekozen om te beschermen de tanks van de middengeneratie die de Leopard 2A8/X, van de Abrams M1E3 en de Challenger 3. De Iron Fist, van het Israëlische IMI, werd door het Amerikaanse leger geselecteerd voor de bescherming van enkele van zijn M2 Bradleys.

Leopard 2A7 met Trophy-systeem
Kan het nieuwe Franse Hard Kill Diamond-systeem de problemen van het Amerikaanse leger oplossen? 5

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Logo Metadefense 93x93 2 Bescherming Hard-Kill / Soft-Kill | Defensie Nieuws | Lichte tanks en gepantserde verkenning

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen