Het Zuid-Koreaanse CVX-vliegdekschipprogramma gaat in 2024 aan de slag met water

Het Zuid-Koreaanse vliegdekschip CVX-programma is al bijna vijf jaar het onderwerp van alle media-aandacht in het land. Toen Shin Won-sik, de Zuid-Koreaanse minister van Defensie, op 12 december het militaire programma van het land voor 2024-2028 presenteerde, werd de financiering van dit programma, dat vaak bekritiseerd werd vanwege de kosten en twijfelachtige effectiviteit, daar echter niet gedetailleerd. Als het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie bevestigt dat het zal worden voortgezet, wijst alles er vandaag op dat het CVX-programma wordt bedreigd.

Hoewel de afgelopen vijf jaar een snelle evolutie van de dreiging in Europa en de Stille Oceaan heeft plaatsgevonden, leeft Zuid-Korea op zijn beurt al bijna twintig jaar met de Noord-Koreaanse nucleaire dreiging. Seoel had in feite niet de vrije tijd, zoals het geval was met de westerse hoofdsteden, om zich te nestelen in de luchtspiegeling van de voordelen van de vrede, en ontwikkelde in deze periode een krachtige en zeer moderne strijdmacht, evenals een industrie die, vandaag de dag behoort tot de meest succesvolle ter wereld.

KN 17 Antihsip hypersonische raket Militaire planning en plannen | Defensie Nieuws | Begrotingen van de strijdkrachten en defensie-inspanningen

Erkend moet worden dat de uitdaging waarmee de Zuid-Koreaanse legers worden geconfronteerd verre van eenvoudig is. Noord-Korea beschikt niet alleen sinds 2006 over kernwapens, maar het land beschikt ook over een numeriek indrukwekkende strijdmacht, evenals aanzienlijke reserves aan artilleriewapens, ballistische raketten en raketten, die allemaal de Zuid-Koreaanse hoofdstad zouden kunnen treffen.

Seoel ligt in feite slechts 70 kilometer van de 238 kilometer lange demarcatielijn die het Koreaanse schiereiland in tweeën scheidt langs de 38e breedtegraad. terwijl de stad met 10 miljoen inwoners 20% van de bevolking van het land herbergt, evenals al deze centrale overheden en grote bedrijven.

De drie-assendoctrine die de kern vormt van de Zuid-Koreaanse militaire programmering 2024-2028

Om de uitdaging en het steeds oorlogszuchtiger Noord-Korea het hoofd te bieden, en ondanks de door de Verenigde Staten beloofde nucleaire bescherming, hebben de Zuid-Koreaanse legers een doctrine ontworpen die de ‘drie-assendoctrine’ wordt genoemd. Dit is gebaseerd op een actie in drie stappen als de autoriteiten van het land zekerheid willen krijgen over de dreiging van een Noord-Koreaanse aanval.

De drie assen vertegenwoordigen in feite de drie fasen van de Zuid-Koreaanse militaire reactie. Ten eerste zal de detectie- en preventieve aanvalsketen aanvallen uitvoeren om alle gedetecteerde potentiële vectoren te vernietigen voordat ze kunnen worden gebruikt. De tweede is afhankelijk van de Korean Air and Missile Defense (KAMD), verantwoordelijk voor het onderscheppen van raketten en vliegtuigen die aan de preventieve aanval zijn ontsnapt en tegen het zuiden zijn gelanceerd.

Zuid-Koreaans vliegdekschip CVX-programma
Het Zuid-Koreaanse CVX-vliegdekschipprogramma gaat in 2024 de strijd aan met water4

De derde en laatste fase, die doorslaggevend moet zijn, is de verantwoordelijkheid van de Korea Massive Power Supply & Retaliation (KMPR), die alle belangrijke doelen (commandocentrum, energie- en communicatie-infrastructuur, politieke besluitvorming…) moet aanvallen en vernietigen. om het Noord-Koreaanse regime en zijn legers te onthoofden en zo mogelijk een einde te maken aan het conflict.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense Logo 93x93 2 Militaire planning en plannen | Defensie Nieuws | Begrotingen van de strijdkrachten en defensie-inspanningen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen