‘Black Hearts’ werd in 2023 verkozen tot beste Amazon Prime-serie op de AlloCiné-site

Begin 2023 publiceerde de omroeporganisatie Amazon Prime een heuse televisie-UFO, de Franse serie ‘Coeurs noirs’. Aan de hand van zes even aangrijpende als geloofwaardige afleveringen vertelt de serie het verhaal van de jacht op een terroristische groepering van Franse afkomst in Irak, door Franse speciale troepen.

Breken met alle klassiekers van het genre van de traditionele Franse film als het zich richt op het onderwerp legers, Zwarte Harten is niet gericht op introspectie, noch op gesloten deuren, en nog minder op de moeilijke relatie tussen uitgezonden soldaten en families, ook al komen al deze onderwerpen daarin voor.

Integendeel, het is gebaseerd op een dynamische vertelling van de scenarioschrijvers van Office of Legends, een effectieve productie en opmerkelijk en bijzonder geloofwaardig acteerwerk, ook in de verlovingsscènes.

‘Black Hearts’ wordt in 2023 de favoriete serie van AlloCiné-lezers op Amazon Prime

Maar de grootste verrassing wat Black Hearts betreft, was noch het script, noch de regie, noch zelfs de juiste acteurs. De verrassing kwam voort uit het succes dat de serie had op het streamingplatform, in ieder geval in Frankrijk.

Ondanks de aanwezigheid van verschillende Amerikaanse blockbusters wist het enkele weken in de top drie van uitgezonden films en series te blijven staan, en bleef het ongeveer tien weken in de TOP 10 van Amazon Prime France.

zwarte harten serie
Dankzij overtuigend acteerwerk heeft de serie Cœurs noirs zich in 2023 gevestigd als de favoriete serie op Amazon Prime voor lezers van de AlloCiné-site

Dit populaire succes is zojuist bevestigd door de site AlloCiné, aangezien de Franse serie de titel heeft gekregen favoriete Franse serie op het Amazon Prime-platform voor 2023, waarbij zelfs het zeer succesvolle en verwachte “The Last of Us” werd onttroond.

Dit succes, dat volkomen verdiend is, zal de perceptie kunnen veranderen die diep geworteld is in het ecosysteem van de Franse cinematografische en audiovisuele productie, dat thema’s die verband houden met de legers altijd met een zekere minachting heeft behandeld, tot op het punt dat het nationale historische icoon moest behandeld worden door een Amerikaanse regisseur in een nogal twijfelachtige film.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Logo Metadefense 93x93 2 Institutionele communicatieverdediging | Defensie Nieuws | Irak-conflict

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen