De Turkse marine krijgt een tweede vliegdekschip, het...

Het jaar 2024 kent een vliegende start voor de Turkse marine. In feite is zojuist de bouw bevestigd van een tweede vliegdekschip, na de TCG Anadolu, tijdens een bijeenkomst van het uitvoerend comité van de Turkse defensie-industrie, voorgezeten door president Erdogan zelf, die op 3 januari in Istanbul werd gehouden. .

Met deze aankondiging, en die van de bouw van vier nieuwe fregatten van de Istanbul-klasse, nieuwe landings- en mijnenoorlogsschepen, zal de Turkse marine dicht bij de beschikking hebben over een vloot op volle zee en een dominante positie in de Egeïsche en Zwarte Zee, terwijl het Turkse leger De marine-industrie zal binnen zeer korte afstand van strategische autonomie komen.

Een geëvolueerde en versterkte versie van het TCG Anadolu-vliegdekschip

Het werd lang geleden aangekondigd, het is nu bevestigd. Het TCG Anadolu aanvalsvliegdekschip, het eerste schip van dit type bij de Turkse marine, gebouwd door de Tershanesi-scheepswerven met hulp van het Spaanse Navantia en in 2023 in de vaart gekomen, krijgt daarom een ​​zusterschip.

Turkse marine Anadolu TCG
TCG Anadolu gaat Kizilma drones met vaste vleugels implementeren. Het blijft onduidelijk hoe de drones aan boord van het schip worden geborgen.

Het uitvoerend comité van de Turkse defensie-industrie heeft er inderdaad zijn goedkeuring voor gegeven de bouw van een tweede schip van dit type, die dicht bij Anadolu zal liggen, zonder identiek te zijn. Het nieuwe schip, dat waarschijnlijk ook met steun van zal worden gebouwd Navantia, dat al enkele maanden met Ankara over dit onderwerp onderhandelt, moet volgens het Turkse persbericht veelzijdiger en efficiënter zijn dan het eerste.

Bestrijd drones, helikopters en mogelijk lichte gevechtsvliegtuigen aan boord van Turkse vliegdekschepen

We kunnen, gezien de ontwikkelingen die de afgelopen maanden zijn genoemd met betrekking tot de TCG Trakya (Thracië), de doopnaam die voor dit tweede vliegdekschip is aangekondigd, ervan uitgaan dat het van nature zal worden uitgerust met arrestatiestrengen om te implementeren, plus helikopters en lichte drones die zullen bewapenen Anadolu, zware gevechtsdrones zoals de Kizilma of vliegtuigen met vaste vleugels, in het bijzonder het Hürjet-trainings- en aanvalsvliegtuig.

Ook is het mogelijk dat het nieuwe schip, dat alleen als vliegdekschip of vliegdekschip wordt aangeduid, niet zoals de Anadolu wordt uitgerust met een vlot dat als helikopterdrager kan fungeren. Het zou dus volledig gericht zijn op de functie van licht vliegdekschip.

We kunnen er ten slotte zeker van zijn dat de marinering van de TAI KAAN-jager, uit het TFX-programma, ook door de opgetuigde Admiraliteit als alternatief zal worden overwogen. Vooral omdat het vliegtuig met zijn twee F110-turbojets die elk 110 Kn stuwkracht leveren, zelfs bij volledige belasting een uitstekende stuwkracht-gewichtsverhouding zal hebben, waardoor het zonder de minste twijfel een skischans kan gebruiken.

Aan de andere kant is het, zoals de Zuid-Koreaanse ingenieurs vandaag de dag ervaren met betrekking tot de marinering van de KF-21 Boramae, een bijzonder moeilijke transformatie, vooral wanneer het vliegtuig daar aanvankelijk niet voor was ontworpen, wat zich op operationeel niveau zelden heeft voorgedaan.

TAI Kaan
De Turkse marine zou geïnteresseerd kunnen zijn in een marineversie van de TAI Kaan, ook al levert de marineisering van een vliegtuig dat hier niet voor ontworpen is zelden overtuigende resultaten op.

We kunnen bovendien niet uitsluiten dat Ankara zich zal wenden tot een externe oplossing om de gevechtsvliegtuigen aan boord van zijn vliegdekschip te trainen, in de Verenigde Staten als de betrekkingen met Washington normaliseren, maar ook in Rusland en vooral in China, dat in de toekomst J-35 zou in eerste instantie verrassend goed de F-35B's vervangen om deze schepen te bewapenen.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 vliegdekschip | Defensie Nieuws | Militaire marineconstructies

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen