370 VBCI Philoctete en gebruikt van Nexter voor Griekenland?

Het Franse bedrijf Nexter levert al jaren aanzienlijke inspanningen om zich te positioneren in de vervanging van gepantserde voertuigen in het middensegment en infanteriegevechtsvoertuigen van het Griekse leger, een markt die wordt geschat op bijna 2 gepantserde voertuigen.

Volgens de Griekse site Defensiereview.grzou de Franse industrieel een paar dagen geleden een bijzonder aantrekkelijk aanbod naar Athene hebben gestuurd, met betrekking tot de lokale bouw van 200 VBCI Philoctete gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen, een versie van de VBCI Mk2 die speciaal voor deze markt is ontworpen en die onder meer andere dingen, een T40-koepel.

Naast deze 200 pantservoertuigen in infanteriegevechtsconfiguratie zou het aanbod ook betrekking hebben op de bouw van 50 andere VBCI's in verschillende ondersteunende configuraties (sanitair, artillerieobservatie, commando, enz.).

Bovenal lijkt het erop dat Nexter de verkoop aanbood van 120 tweedehands VBCI’s, afkomstig uit de ‘reserves’ van het Franse leger, om een ​​snelle transformatie en toename van de macht van de Griekse legers mogelijk te maken, die vandaag de dag in dit segment, BMP-1A1's van Russische afkomst en Duitse Marders, met name gedateerde pantservoertuigen.

Nexter's Philoctete VBCI en zijn T40-koepel

De VBCI Philoctetes is speciaal ontworpen om de Griekse legers aan te spreken en draagt ​​ook de naam van een held uit de oude mythologie, metgezel van Heracles en uitzonderlijke boogschutter.

VBCI Philoctete Nexter
De VBCI Philoctete maakt gebruik van een T40-koepel, bewapend met het 40 CTA-kanon, twee Akeron MP-antitankraketten en een op afstand bediend 7,62 mm of 12,7 mm machinegeweer.

Deze is gebaseerd op de nieuwe VBCI Mk2 van Nexter, dat voor de gelegenheid de krachten heeft gebundeld met het Griekse Helleense Defensiesysteem (HDS), om zo goed mogelijk te voldoen aan de operationele verwachtingen van de Griekse legersaan de industriële verwachtingen van Athene.

Dit gevechtsinfanteriegevechtsvoertuig van 32 ton wordt aangedreven door een nieuwe Volvo-turbodieselmotor van 600 pk, waardoor hij een vermogen-gewichtsverhouding heeft van bijna 19 pk per ton en een aslast van acht ton. In feite behoudt hij een uitstekende mobiliteit, ook off-road, zoals de VBCI zelf, terwijl hij de voordelen van het stuur voor lange afstanden behoudt.

Naast de twee bemanningsleden, een tankcommandant en een piloot, vervoert het pantservoertuig acht soldaten die zijn uitgerust met hoogwaardig comfort en hoge bescherming, "tot de beste in zijn categorie", aldus het Griekse leger dat het heeft getest. .

Bovenal draagt ​​de Philoctete de T40-koepel, bewapend met het 40 CTA-kanon, zoals degene waarmee de nieuwe EBRC Jaguar van het leger al is uitgerust, evenals de Ajax van het Britse leger. Met behulp van telescoopmunitie van 40 mm kan het pantservoertuig tot 200 granaten per minuut afvuren, 80 granaten bij standaardgebruik, waarbij verschillende soorten granaten worden gebruikt, afhankelijk van de te behandelen doelen (pijlgranaat, explosief, rook, luchtafweer. .) .

Lichte tank / gepantserd verkenningsvoertuig EBRC Jaguar
Close-up van de T40-koepel van de EBRC JAGUAR.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 infanterie-gevechtsvoertuigen | Defensie Nieuws | Bouw van gepantserde voertuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

3 Reacties

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen