Het Kremlin zet Rusland op oorlogsbasis tegen het Westen

De afgelopen dagen volgden de verklaringen elkaar op in Rusland, om het traject te presenteren dat Vladimir Poetin van plan is aan het land te geven, richting Oekraïne en richting Europa. Of het nu wel of niet werd uitgelokt door de aankondigingen van de Franse president, de nieuw herkozen Russische president heeft nu zijn kaarten neergelegd, wat betreft zijn ambities en de middelen waarmee hij zichzelf wil uitrusten om deze te verwezenlijken.

Dus met de oprichting van twee nieuwe gecombineerde strijdkrachten in de westelijke zone, tegenover Europa, de toename van de industriële middelen om nog meer wapens en munitie aan de strijdkrachten te leveren, of zelfs de herkwalificatie van de speciale militaire operatie in Oekraïne, in oorlog, Door de weg te openen voor een nieuwe mobilisatie wijst alles erop dat Rusland nu in oorlog verkeert en zich buiten Oekraïne ook op Europa zelf richt.

Rusland bereidt zich voor om meer betrokken te raken bij Oekraïne en in relatie tot Europa.

“We zijn in oorlog. Ja, het begon als een speciale militaire operatie, maar zodra deze samenleving daar werd gevormd, toen het collectieve Westen er van de kant van Oekraïne deelnemer aan werd, werd het voor ons al een oorlog. Ik ben overtuigd. En iedereen zou dit moeten begrijpen, voor hun interne mobilisatie.”

Rusland Dmitry Peskov
Woordvoerder van het Kremlin, Smitry Peskov, heeft de Speciale Militaire Operatie in Oekraïne in een interview opnieuw geclassificeerd als oorlog.

Dit is hoe Kremlin-woordvoerder Dimtry Peskov zich uitdrukte, geïnterviewd door de Russische nieuwssite Argumenten en feiten. Laten we niet vergeten dat het simpele feit van het verwijzen naar de Russische speciale militaire operatie, met de term ‘oorlog’, tot voor kort verwerpelijk was in de Russische wet, en strafteen gevangenisstraf van maximaal 15 jaar, voor journalisten en publieke figuren.

In feite is deze verandering, in de woorden van Peskov, allesbehalve anekdotisch. Niet alleen bestempelt hij de oorlog in Oekraïne als een oorlog, die bijvoorbeeld de weg opent voor de mobilisatie van extra reservisten, maar hij breidt het begrip vijand uit naar het ‘collectieve Westen’, dat wil zeggen: alle landen van het Westblok dat militaire hulp verleent aan Kiev.

Zonder direct te leiden tot het openen van de vijandelijkheden met Europese landen, bereidt deze verklaring de Russische opinie voor, zodat het Kremlin en zijn onlangs herkozen president de transformatie van het land binnen de instellingen zullen versnellen, terwijl ze de verantwoordelijkheid voor deze evolutie bij de Europese Unie leggen. steun die door diezelfde westerlingen aan Oekraïne wordt verleend.

Op weg naar een snelle en grootschalige transformatie van de Russische legers om de NAVO in te halen

De verklaring van de woordvoerder van het Kremlin komt de dag erna de aankondiging, door Sergei Shoigu, van de oprichting van ongeveer dertig nieuwe grote eenheden14 divisies en 16 brigades, evenals twee legerkorpsen om ze te integreren, gepositioneerd in het militaire district Zapad (west), evenals in de twee nieuwe militaire districten, die van Leningrad en die van Moskou.

T-80BVM Rusland Zapad 2017
Russische T-80BVM en terminator tijdens de Zapad 2017-oefening

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Spanningen tussen de NAVO en Rusland | Militaire allianties | Defensie Analyse

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

5 Reacties

 1. en daar ga je weer om Russische propaganda door te geven
  ter informatie, de Engelsen die altijd zeer goed op de hoogte zijn op het gebied van spionage schatten de levering van gepantserde voertuigen op 300 voor 2023………we zijn ver verwijderd van de door de Russen aangekondigde 1500

 2. het Rusland-Chinese blok bewapent zichzelf nu al meer dan tien jaar met hoge snelheid en onze dierbare moedige Europese leiders kijken apathisch “ah ja, maar nee, het is veilig, maar het is niet goed…. ze zullen het nooit durven”, over de vastberadenheid van diezelfde mensen, het beroemde plan van 10 miljoen munitie, waarvan Europa nauwelijks de helft ervan heeft kunnen honoreren… de feiten, niets anders dan de feiten, “de dividenden van de vrede "We hebben al dertig jaar een generatie politici (waardige erfgenamen van Daladier en Chamberlain) die zichzelf absoluut niet in twijfel hebben kunnen trekken op economisch vlak (begrotingen opgesteld alsof we ons nog in de tijd van de dertig glorieuze kwesties van groei en groei bevonden) inkomen) en geopolitiek. Biden zou in januari 1 tijdens de uitzendingen van informatie over het dreigende risico van een aanval of de dag vóór de aanval de uitzending van Amerikaanse en NAVO-troepen hebben aangekondigd met een defensieovereenkomst voor KIEV, nooit zou Poetin (ook bekend als StaPoutler) niet hebben aangevallen, in plaats daarvan de dag voordat Biden aankondigde “nooit zal een Amerikaanse soldaat sterven in Oekraïne”, resultaat voor Poetin = groen licht en hij liet zich daar niet toe vragen, de volgende dag ging hij er vrolijk heen. de politici sinds 30 hebben de evolutie heel goed gezien, het ergste is dat de cassandra's van de Baltische staten sinds 30 van de daken schreeuwen en hem bedreigen met Poetin. ondanks dit en de twee jaar oorlog lijkt ons beleid uit de wolken te vallen, er zijn woorden, maar geen concrete actie, zoals Difesa online vaak opmerkt, we kijken toe en we zullen niet klaar zijn op D-day, we observeren alleen de terwijl u ernaar kijkt en zegt: "Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren", zoals u zei "dat ze niet langer kunnen pleiten voor verrassing als de situatie de komende maanden en jaren verder zou verslechteren, en de Europeanen bevinden zich zonder de middelen om het in bedwang te houden.” Helaas is dit wat opdoemt… geen enkele grote staatsman is momenteel aan de macht in het hele Westen…. Tot slot bedankt voor deze site en uw berichten (zij het soms een beetje te chauvinistisch). Omdat ik binationaal ben, herinner ik me dat de samenwerking van de defensie-industrie vandaag de dag noodzakelijk en essentieel is en vooral dat we besluiten om haar de middelen te geven voor onze verdediging in plaats van het tonen van onze verdeeldheid (waar Poetin, Xi en zelfs de Amerikanen blij mee zijn) zonder welke we op zijn best 2022 jaar terug zullen gaan of in het slechtste geval onze kinderen Russisch zullen spreken.

 3. Hallo Fabrice,

  Het is waar dat de toekomst niet rooskleurig is.
  Onze leiders beginnen met herbewapening, maar dat is duidelijk onvoldoende. Denkt u echter dat 600 man genoeg zouden zijn om de NAVO te verslaan, die, zelfs zonder de Verenigde Staten, naar mijn mening op papier een redelijk solide bondgenootschap blijft? Wat betreft Russische tanks en tanks in het algemeen: is hun aantal zo belangrijk als 000, bijvoorbeeld met het oog op de ontwikkeling van drones?

  Heeft u ook gehoord van een mogelijke verhoging van het militaire budget in Frankrijk?

  • Hallo Jordanië
   Het probleem met de NAVO is dat we de neiging hebben de capaciteiten van alle landen bij elkaar op te tellen om ons een voorstelling te kunnen maken van de algehele militaire macht ervan. Dit is echter een illusie. Frankrijk zal bijvoorbeeld nooit meer dan één divisie en 60/70 gevechtsvliegtuigen buiten zijn grenzen inzetten, of minder dan de helft van zijn strijdkrachten. Hetzelfde voor alle landen, behalve grensbewoners.
   Dus ja, 600 man zouden een groot probleem zijn. Niet om Bilbao te bereiken, maar zeker om de Baltische landen in te nemen.
   Geen informatie over de verhoging van de Franse militaire begrotingen tot nu toe.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen