Geconfronteerd met ernstige verliezen in Oekraïne koopt het Amerikaanse leger de Israëlische Iron Fist om de M2 ​​Bradley te beschermen

Om een ​​deel van zijn vloot van M2 Bradley-infanteriegevechtsvoertuigen uit te rusten, kondigde het Amerikaanse leger de aanschaf aan van het andere Israëlische APS-systeem, de Iron Fist, naast de aanschaf van de APS Hard-kill Trophy om een ​​deel van de M1A2 Abrams gevechtstankvloot te beschermen. .

De budgettaire beperkingen die aan dit programma verbonden waren, weerhielden het er echter van om de Iron Fist APS over te nemen; het programma werd sindsdien om dezelfde redenen regelmatig uitgesteld.

Waren het de Oekraïense Bradley-verliezen die de staf van het Amerikaanse leger beïnvloedden? Hoe dan ook, generaal-majoor Glenn Dean, programmadirecteur van de dienst voor grondgevechtssystemen, kondigde aan dat het Amerikaanse leger erin was geslaagd bepaalde budgettaire mogelijkheden te behouden, waardoor het “enkele tientallen” van deze Israëlische Iron Fist-systemen kon verwerven en deze op een land kon installeren. kleine vloot van M2 Bradleys.

De kwetsbaarheid van het pantser in Oekraïne baart planners van het Amerikaanse leger zorgen

Hoewel er vaak media-aandacht wordt besteed aan de Russische verliezen in Oekraïne, met name wat betreft de tanks en gepantserde voertuigen, Ook de Oekraïense verliezen zijn zeer aanzienlijk, onder meer met betrekking tot westerse uitrusting die aan de Oekraïense legers wordt geleverd.

M2Bradley en Leopard 2A6 beschadigd in Oekraïne.
De Oryx-site geeft aan dat sinds het begin van het conflict 72 Oekraïense M2 Bradleys zijn vernietigd, beschadigd of buitgemaakt.

Zo zijn 72 van de door de Verenigde Staten aan Oekraïne geleverde M2 ​​Bradleys sinds het begin van het conflict vernietigd, beschadigd of buitgemaakt, naast verschillende M1A1 Abrams, hoewel ze onlangs en in kleine aantallen zijn aangekomen. Meer in het algemeen werd een groot deel van de door westerlingen geleverde frontlinieuitrusting vernield of beschadigd, waaronder 36 Leopard 2 A4/A6 en Stridsvagn 122, 11 Marder 1A3 en 5 CV9040C.

Meestal werden deze gepantserde voertuigen getroffen door mijnen, of getroffen door drones of antitankraketten of raketten. Het is precies tegen dit soort dreiging dat de APS Trophy en Iron Fist moeten ingrijpen om de overlevingskansen van gepantserde voertuigen en hun bemanningen in gevechten te vergroten.

Hard-kill en Soft-kill APS om de overlevingskansen van gepantserde voertuigen te herstellen

Zo kon het Amerikaanse leger tijdens tests vaststellen dat de Iron Fist, geïnstalleerd op een M2 Bradley, een raket of een antitankraket kon onderscheppen en vernietigen. 70% van de gevallen, of meer dan twee van de drie keer.

M1A2 Abrams met trofee
Het Amerikaanse leger beschikt over ongeveer 400 Abrams M1A2 MBT's, een gepantserde gevechtsbrigade, beschermd door Rafael's APS Trophy.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 infanterie-gevechtsvoertuigen | Defensie Nieuws | Russisch-Oekraïense conflict

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen