Noord-Korea heeft de hypersonische raket Hwasongpho-16B getest, en dat is zorgwekkend!

Op 3 april zonden Noord-Koreaanse media foto's en video's uit van de testafvuuring van de nieuwe Hwasongpho-16B hypersonische raket, een IRBM met vaste brandstof gemonteerd op een TEL 7x7-voertuig, in aanwezigheid van leider Kim Jong.

Als dit schot zo bekend wordt gemaakt, komt dat omdat de Hwasongpho-16B een hypersonische zweefvliegtuig lijkt te hebben, dit atmosferische terugkeersysteem dat is ontworpen om de meest geavanceerde anti-ballistische verdediging uit te dagen, terwijl het zeer aanzienlijke manoeuvreermogelijkheden behoudt, terwijl de hypersonische snelheid behouden blijft.

Pyongyang ontwikkelt zijn nucleaire aanvalscapaciteiten op volle snelheid

Sinds 2015 heeft Noord-Korea zijn inspanningen aanzienlijk opgevoerd om zijn capaciteiten voor afstandsaanvallen te moderniseren en uit te breiden, met name die welke kernwapens kunnen dragen.

Terwijl het land nog maar 15 jaar geleden nog bleke kopieën van de Sovjet-Scud gebruikte, demonstreerde het de vooruitgang die op dit gebied was geboekt, met de eerste tests van de SLBM Pukkuksong-1 en 2 met gemiddelde verandering en de eerste ballistische IRBM voor de middellange afstand. raket Hwasong-12, destijds de eerste ICBM Hawsong-15, alleen al voor het jaar 2017.

SLBM Pukkuksong-3
Testen van de SLBM Pukkuksong-3 ballitische raket met middellange afstand in 2019

Twee jaar later testte ze voor het eerst dee Pukkuksong-3 wie zal zijn nieuwe bewapenen raket onderzeeër Held Kim Gun-ok, en korte afstand KN-23 semi-ballistische trajectraket, geïnspireerd door de Russische Iskander, en ontworpen om de Amerikaanse, Zuid-Koreaanse en Japanse anti-ballistische verdediging uit te dagen.

Het testen en afvuren is vanaf 2021 verder in intensiteit toegenomen, met het verschijnen van nieuwe kruisraket, een nieuwe versie van de ICBM genaamd Hawsong-17, en vanaf 2022 nieuwe versies van raketten aangekondigd als hypersonisch en het vervoeren van vaste brandstof in plaats van vloeibare.

Eerste afvuur van de Noord-Koreaanse hypersonische Hwasongpho-16B IRBM-raket

Het is in deze context dat het eerste afvuren deze week van de nieuwe Hwasongpho-16B ballistische raket voor de middellange afstand, breed uitgemeten door het staatspersbureau KCNA en de Noord-Koreaanse publieke televisie KCTV.

Er wordt zelfs voorgesteld dat de nieuwe raket een belangrijke ontwikkeling met zich meebrengt wat betreft de afschrikkingscapaciteiten van Pyongyang. Het zou dus gaan om een ​​ballistische raket voor de middellange afstand, dat wil zeggen met een bereik van 2 tot 500 km, met vaste brandstof, en gemonteerd op een transporter-erector-launcher (TEL) met zeven assen.

Videomontage van de lancering van de Hwasongpho-16B hypersonische raket.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersonische wapens en raketten | Defensie Nieuws | Atoomwapens

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen