Geconfronteerd met China stelt de Amerikaanse marine haar toekomstige programma's uit ten gunste van de korte termijn

Als de Europese legers hun ogen gericht hebben op Rusland en het Israëlisch-Palestijnse conflict, heeft de Amerikaanse marine op haar beurt alleen haar ogen gericht op het waarschijnlijke conflict dat haar tegenover de marine en de luchtmacht van het Volksbevrijdingsleger zou plaatsen. de gebeurtenis van een Chinese zee- en luchtblokkade van het eiland Taiwan.

De deadline van 2027, aanvankelijk vastgesteld door admiraal Phil Davidson in 2021, met betrekking tot het waarschijnlijke conflictgebied met Peking, nadert, de druk op de Amerikaanse marine neemt toe, die moet reageren op zowel de militaire als de industriële uitdaging die zich voordoet Leger en marine, dat jaarlijks ongeveer tien grote oppervlaktestrijders en twee onderzeeërs ontvangt.

Terwijl de Amerikaanse scheepsbouw nog steeds met aanzienlijke problemen kampt en de planning van de Amerikaanse marine zich nog maar net aan het herstellen is van een periode van intense chaos, moet zij nu keuzes maken. Dit is precies wat het deed, door de productie van marineschepen op de korte termijn te bevorderen en de meeste grote programma's voor de middellange termijn, zoals F/A-XX, SSN(x) of DDG(x), uit te stellen.

De dreiging van een Chinese blokkade van Taiwan vereist een enorme en beschikbare vloot tegen 2027.

van De aankondiging van admiraal Phil Davidson, destijds commandant van het Pacifische theater, over de mogelijke confrontatie tussen de Verenigde Staten en China vanaf 2027, bevestigden analisten van het Pentagon vooral de angsten die toen door de Amerikaanse generaal-officier werden geuit.

Taskforce van de Amerikaanse marine
De Amerikaanse marine heeft nog steeds het voordeel ten opzichte van de Chinese marine op het gebied van vliegdekschepen, amfibische schepen en onderzeeërs, maar zal binnenkort aanzienlijk worden overtroffen in de vloot van oppervlaktestrijders.

Zo gaf de Chief Naval Officer, of CNO, admiraal Gilday, het equivalent van de stafchef van de Amerikaanse marine, vanaf 2022 aan dat het Pentagon actief bezig was, en vooral, de scenario's die zich verzetten tegen de Chinese marine rond Taiwan, vanaf 2027.

In 2023, het was de beurt aan admiraal John Aquilino, de opvolger van admiraal Davidson aan het hoofd van het Amerikaanse Indo-Pacific Command (INDOPACOM), om een ​​zeer zorgwekkend beeld te schetsen van de opkomst van marinemiddelen en Chinese luchtmachten, die volgens hem ontworpen zijn om tegen 2027 de overhand te krijgen op de Amerikaanse strijdkrachten rond Taiwan, als onderdeel van China's nieuwe vijfjarenplanning.

Deze zorgen en alarmerende rapporten vonden hun weerklank in het ontwerp van de begroting voor 2025 van het Pentagon. Daarin leken de Amerikaanse legers, in het bijzonder de Amerikaanse marine, prioriteit te geven het vergroten van de veerkracht van de Amerikaanse strijdkrachten die in de Stille Oceaan worden ingezet, maar ook in de evolutie van industriële instrumenten, juist om dit potentiële conflict te ondersteunen, dat door het Pentagon steeds onvermijdelijker wordt geacht.

Seriële rapporten over de belangrijkste structureringsprogramma's van de Amerikaanse marine

Deze inspanningen ten gunste van capaciteiten op korte en korte termijn, in de begroting voor 2025 en daarna, moesten het onderwerp zijn van budgettaire arbitrageszijn de middelen van de Amerikaanse marine niet proportioneel geëvolueerd.

CGI Constellation-klasse US Navy
Het constellatieklasse-fregatprogramma is al 36 maanden te laat, in amper vier jaar tijd.

En het zijn uiteraard de grote structureringsprogramma's die tot nu toe tussen 2030 en 2040 in werking zullen treden, die de prijs betalen. In feite hebben ze allemaal hun ambities zien uitstellen of uitstellen, om begrotingsmiddelen vrij te maken voor de financiering van de versterking van de infrastructuur in de Stille Oceaan, in het bijzonder in Guam.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Militaire marineconstructies | Defensieanalyse | Begrotingen van de strijdkrachten en defensie-inspanningen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

2 Reacties

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN