De Bundeswehr gokt op een geselecteerde dienstplicht van zes maanden om 6 soldaten te bereiken

Zoals alle westerse legers ondervindt de Bundeswehr, die de drie Duitse legers verenigt, aanzienlijke moeilijkheden bij het rekruteren en zelfs eenvoudigweg behouden van zijn personeelsbestand van 181 actieve soldaten en 000 reservisten.

Hoe kan Berlijn onder deze omstandigheden hopen in de komende jaren een format van 460 soldaten, waaronder 000 actieve soldaten, te kunnen realiseren om aan zijn verplichtingen en operationele verplichtingen binnen de NAVO te voldoen?

De dynamische minister van Defensie, Boris Pistorius, presenteerde zijn strategie om dit te bereiken. Dit is gebaseerd op een terugkeer naar een dienstplicht van zes maanden, maar dan in een gekozen model, zoals dat al enkele jaren met succes door de Scandinavische landen wordt toegepast.

Met een Duitse defensiebegroting van meer dan 2% van het bbp zou de Bundeswehr in de komende jaren wel eens een omvang kunnen bereiken die 45% groter is dan die van de Franse legers, en zo een grotendeels dominante positie kunnen innemen om de onmiskenbare spil van de Europese defensie te worden. .

De Bundeswehr wordt geconfronteerd met zijn zwakheden en beperkingen door de oorlog in Oekraïne

De dag na het begin van de invasie van Oekraïne door de Russische legers publiceerde generaal Alfons Mais, destijds inspecteur-generaal van de Bundeswehr, een bericht op het sociale netwerk LinkedIn, die het effect had van een bom in Duitsland.

Eurofighter van de Luftwaffe Typhoon
In 2019 slechts een handvol Eurofighters Typhoon van de Luftwaffe, feitelijk in staat was om te vechten, vanwege de administratieve en juridische lasten die aan de legers werden opgelegd, en een te klein budget.

Zonder convolutie bevestigde de Duitse officier dat het Duitse leger naakt was en de politieke macht slechts zeer beperkte opties kon bieden, ter ondersteuning van Oekraïne, aangezien het land over middelen ontbrak.

Als deze verklaringen veel ophef zouden maken aan de overkant van de Rijn, en aan de basis zouden liggen van de beroemde Zeitenwende van Olaf Scholz, dan zouden we een budget van 100 miljard euro kunnen inzetten om de Bundeswehr te moderniseren, en de jaarlijkse begroting van laatstgenoemde te verhogen tot 2% van het bbp heeft het oplettende waarnemers geenszins verrast met de enorme moeilijkheden die de Duitse operationele staf de afgelopen jaren heeft ondervonden.

Of het nu gaat om de betreurenswaardige beschikbaarheid van uitrusting, het uitstellen, inkorten of opzeggen van wapencontracten, en de steeds zwaardere beperkingen die door de uitvoerende macht en de wetgevende macht worden opgelegd aan het functioneren van de Bundeswehr: het Duitse leger had in feite geen operationele capaciteiten meer, of bijna niet meer, al jaren lang.

Als de Zeitenwende in deze chaos potentieel de essentiële middelen bood om de gewenste transformatie op gang te brengen, was het noodzakelijk om een ​​diepgaande reorganisatie van de legers en hun personeel op gang te brengen om de uitdaging effectief het hoofd te kunnen bieden.

Dit is de missie die Boris Pistorius zichzelf heeft gegeven sinds hij werd benoemd tot minister van Defensie. Na de toepassing van de Zeitenwende te hebben overgenomen en vervolgens de Frans-Duitse FCAS- en MGCS-programma's weer op de rails te hebben gezet, valt de minister, die inmiddels de populairste Duitse politieke figuur van het land is geworden, nu de Schwerpunkt aan, de meest populaire Duitse politieke figuur in het land. moeilijk punt: de terugkeer van de dienstplicht in een land dat sterk wordt gekenmerkt door dertig jaar staatsantimilitarisme.

Een Bundeswehr van 460 man, waarvan 000 actief, om aan de NAVO-vereisten te voldoen

Het probleem is inderdaad aanzienlijk. Ondanks een bijzonder kleine omvang van iets meer dan 180 actieve militairen vandaag de dag, en een reserve van 000 mannen en vrouwen, is de Bundeswehr er al een aantal jaren niet in geslaagd zijn personeelsbestand dynamisch te vernieuwen, en kampt zij momenteel met een tekort van enkele duizenden actieve militairen. personeel, in zijn theoretische vorm.

Bundeswehr
de Bundeswehr is niet in staat haar aantal op peil te houden, ondanks een formaat dat veel te klein is om aan de eisen van de NAVO te voldoen.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Duitsland | Defensie Nieuws | Militaire allianties

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

  1. Ik blijf nog steeds uiterst sceptisch over de operationele reserve… denken dat deze gelijkwaardig is aan een getrainde legionair is op zijn best een illusie en in het slechtste geval een intellectuele fraude.

    Vechten is een professionele aangelegenheid geworden en het zijn geen 200 mooie voeten die echte meerwaarde opleveren.

    Misschien op de 3e rang en opnieuw... het zijn vechters die we nodig hebben (twee divisies is toch niet gek)

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN