KNDS bereidt de tank van de tussengeneratie voor, ook voor Frankrijk!

Tot nu toe kon de strategie van de Frans-Duitse groep KNDS, die de Franse Nexter en de Duitse Krauss-Maffeï Wegmann samenbracht, onduidelijk, om niet te zeggen kunstmatig lijken.

Hoewel ze waren samengebracht in één enkele entiteit, met het MGCS-programma in een centrale positie, leken de twee nationale bedrijven en hun toezichthoudende autoriteiten zich onafhankelijk te blijven ontwikkelen, zonder echte synergie, en zonder gepantserde voertuigen te produceren die werkelijk bedoeld waren gelijktijdig met de Bundeswehr en het leger.

Recente gebeurtenissen, met de verschijning van de RCH-155, een kanon op wielen zoals de Caesar, en vooral de Leopard 2A8, een evolutie van Leopard 2A7, bedoeld om de vervanging te verzekeren van een deel van de westerse tanks die zijn geërfd uit de Koude Oorlog, zou zelfs deze hypothese kunnen ondersteunen van twee nationale entiteiten die weinig of helemaal niet met elkaar communiceren, kunstmatig samengebracht in een Frans-Duitse groep voor meer politieke doeleinden dan industriële en verdediging.

Nochtans, het assortiment zware tanks gepresenteerd door KNDS tijdens de tentoonstelling Eurosatory 2024, stelt ons in staat om met een frisse blik naar de strategie van de groep te kijken, en niet alleen naar de subentiteiten, en demonstreert een slim geconstrueerde synergie, ook al neemt deze niet de vorm aan die we aanvankelijk konden verwachten.

KNDS verduidelijkt zijn gevechtstankstrategie

KNDS presenteert op deze show, die tot doel heeft de belangrijkste Europese show te zijn, waarschijnlijk wereldwijd, op het gebied van landbewapening, niet één, zelfs niet twee gevechtstanks, maar vijf, in een visie op het bereik gekoppeld aan een relevante kalender.

Leopard 2A8 van KNDS op Eurosatory 2024
Le Leopard 2A8 verscheen voor het eerst in het openbaar tijdens de Eurosatory 2024-show

Er zijn momenteel twee modellen in productie. DE Leopard 2A8 is al besteld door Duitsland, Noorwegen en Tsjechië, en zal naar verwachting binnenkort ook door Nederland en Litouwen worden besteld. De Franse tegenhanger is de gemoderniseerde Leclerc, de versie die momenteel wordt ingezet binnen het Franse leger, via modernisering van de eigen vloot.

Het doel van dit aanbod is om te reageren op de geopolitieke noodsituatie, met name voor Duitsland en Frankrijk, en tegelijkertijd een oplossing te bieden voor de moderniseringsbehoeften van de Europese legers op de korte termijn, om de spanningen met Rusland aan te pakken en om het sturen van gepantserde troepen te compenseren. voertuigen en tanks naar Oekraïne.

Het gaat vooral om het niet langer afstaan ​​van marktaandeel, vooral in Europa, aan K2 Black. Panther Zuid-Koreaans, gedeeltelijk ontworpen dankzij Duitse technologieoverdrachten en al gekozen door Polen, evenals de Amerikaanse M1A2 SEPv3 Abrams, gekozen door Polen en Roemenië.

Hiervoor is het vooral de Leopard De Duitse 2A8 is waarlijk veel succesvoller dan de Leclerc, zeker gemoderniseerd, maar op zijn minst, die door KNDS naar voren wordt gebracht. Vooral omdat de verzoeken tegenwoordig vooral afkomstig zijn van Europese legers, de favoriete speeltuin van Krauss-Maffei Wegmann.

Een tussentijds aanbod op korte termijn ter voorbereiding op de komst van de MGCS

Het tweede deel van dit aanbod bestaat ook uit twee modellen, de ene Frans en de andere Duits, bedoeld om in de komende jaren in dienst te komen, om de interim-generatie gevechtstanks te vormen, die nu goed ingeburgerd zijn, in afwachting van een MGCS die dat niet zal doen komen vóór 2045, misschien 2050.

Le Leopard 2A-RC 3.0 is een voorbode van de Leopard 3 van de Bundeswehr

De eerste die eind vorige week werd onthuld, is dat wel le Leopard 2A-RC 3.0, een radicale evolutie van Leopard 2, onder meer uitgerust met een volledig geautomatiseerde koepel en een bemanning teruggebracht tot 3 leden.

Leopard 2A-RC 3.0 van KNDS Deutschland
Le Leopard 2A-RC 3.0 is uitgerust met een onbemande robotkoepel.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 MBT-gevechtstanks | Duitsland | Defensie Analyse

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

7 Reacties

    • Dit kan worden verklaard. De Leclerc Evoluted wordt op de Eurosatory-show gepresenteerd als een “klaar om te produceren” model, een beetje zoals de KF51 Panther. De Prometeus zal echter pas in 2025/2026 definitief klaar zijn. Het werd dus misschien beter geacht om het in de "klaar"-configuratie te tonen, in plaats van in de aanstaande configuratie. Omdat de Prometeus aanwezig is op de EMBT-demonstrator, is het bovendien commercieel vrij eenvoudig om de brug te maken.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN