Tilbudet om å bytte ut Swiss F18 vil snart bli lansert

Etter kanselleringen av bestillingen på J-39 Gripen etter en populær avstemning, må det sveitsiske luftforsvaret erstatter samtidig deres 26 F-5 og deres 30 F-18. DEN neste anbudskonkurransen ble annonsert av sveitsiske myndigheter og 5 produsenter ble valgt ut: Boeing for F18 E/F, Dassault for Rafale, Lockheed for F35, Saab for J-39 og Eurofighter for Typhoon. Samtidig vil det bli lansert en anbudskonkurranse for utskifting av luftvernsystemet, og 3 produsenter er også valgt ut: Eurosam med SAMP/T basert på Aster-missiler, Raytheon for Patriot, og den israelske Rafael for David Sling-systemet. De sveitsiske velgerne må stemme om de vil opprettholde luftvernet eller ikke.

Frankrike produserer forsvarsutstyr som er både effektivt og økonomisk. Imidlertid er det generelle bildet av fransk utstyr nøytralt, eller til og med dårlig, blant vestlig opinion. Som det sveitsiske, men også belgiske eksemplet viser, har opinionen en stadig større vekt i kontrakter om forsvarsutstyr. 

Franske produsenter ser imidlertid ut til å ønske å ignorere denne utviklingen i markedet, og overlate angelsakserne, svenskene, tyskerne osv. fullstendig spillerom til å promotere sine tilbud og produkter. 

For å bli overbevist om dette, se bare på reaksjonene i Belgia på artikler viet det franske tilbudet. Du vil se ivrige forsvarere av F35 rive Rafale under påskudd av en hypotetisk teknologisk nedgradering, tilhengere av Typhoon fremme den europeiske dimensjonen til enheten, men ingen støtter den Rafale, bortsett fra noen få franskmenn som umiddelbart ble identifisert som sådan.

Denne likegyldigheten fra franske industrimenn til opinionen, som noen ganger går så langt som en viss form for forakt, vil i økende grad tyne franske eksportmuligheter. En frivillig digital kommunikasjonsstrategi vil imidlertid gjøre det mulig, til lave kostnader, å radikalt endre bildet av utstyret vårt for opinionen.

Jeg inviterer deg også til å lese denne artikkelen, på engelsk, et lite infomercial vidunder rettet mot det indiske markedet til fordel for F18 og F35. 

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler