Den amerikanske hæren vil utstyre sine høvdinger med hypersoniske skall

Brigadegeneral Stephen Maranian, med ansvar for Long-Range Precision Fires-prosjektet, har kunngjort at den amerikanske hæren snart vil forlenge fatet på M777-haubitsene til kunne skyte hypersoniske skall, utvide ammunisjonshastigheten utover Mach 5 og rekkevidden fra 30 til 40 km. Skjellene vil være kompatible med veiledningsenhetene som brukes i den amerikanske hæren.

Som alltid ser vi spydet og skjoldet bevege seg sammen. Mens den amerikanske hæren utvikler SHORAD-programmet for kortdistansebeskyttelse mot fly, droner, missiler og artillerigranater, utvikler den samtidig hypervelocity ammunisjon som faktisk vil være svært vanskelig å fange opp av eksisterende luftvernsystemer. Faktisk har systemer som er i stand til å avskjære artillerigranater eller missiler generelt grenser for hastigheten til målet under den hypersoniske terskelen.

I alle fall, hypersonisk eller ikke, kan vi stille spørsmål ved relevansen av å fortsette å bruke artillerienheter som M777, hvis rekkevidde, til og med utvidet til 40 km, utsetter den for ild mot batteri, vel vitende om at den russiske eller kinesiske hæren bruker massivt guidede rakettsystemer med en rekkevidde på over 100 km. Bruk av hypersonisk ammunisjon er imidlertid bare berettiget i en kontekst med høy intensitetskonflikt, og derfor en høy risiko for respons og motbatteri.

Faktisk kan denne moderniseringen virke ganske overraskende. Kanskje handler det bare om å okkupere medieplassen? 

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler