Russisk luftforsvar kan nøytralisere NATOs luftstøtte i flere uker

I følge generalstaben i den amerikanske hæren ville NATOs luftstyrker være det ikke i stand til å gi luftstøtte til bakkestyrker, i flere uker i tilfelle en konflikt med Russland. Faktisk, ifølge ham, vil evnene og tettheten til russisk luftvernforsvar være i stand til å forby ethvert støtteoppdrag for NATO-fly i flere uker, tiden for disse luftstyrkene å nøytralisere det russiske flerlagsforsvaret. I tillegg ville de russiske styrkene ha en klar fordel når det gjelder artilleri, med systemer som begge er flere, og hvis rekkevidde er 50% til 100% større enn rekkevidden av nåværende systemer som utstyrer de amerikanske styrkene. Dette er grunnen til at den amerikanske hæren intensiverer sine programmer og forskning som tar sikte på å øke rekkevidden av sine artillerisystemer, fra haubitser til taktiske missiler. 

Nok en gang ser vi at de amerikanske generalstabene ser ut til å oppdage økningen i makt og ytelse til de russiske og kinesiske hærene. For faktisk overgår russisk artilleri sine vestlige kolleger, både i antall og kvalitet.

Dermed har en enkelt russisk panserdivisjon i gjennomsnitt 200 mobile artillerisystemer, som kombinerer selvgående kanoner, flere rakettkastere og selvgående mortere. Dette er firedoblet hva en NATO-panserbrigade har, og det dobbelte av alle de selvgående artillerisystemene som utstyrer de franske hærene. Videre har russiske styrker testet utstyret deres i Syria og Donbass, og spesielt har de betydelig forbedret dronestyringsevner for artilleriangrep.

Når det gjelder rekkevidde, tester Russland for tiden artillerivåpen med en rekkevidde på mer enn 70 km, og har vist at det selvgående systemet 2S7M Malka, som allerede var i bruk, var i stand til å treff mål og ødelegge dem på 50 km.

Faktisk vil NATO i dag, og i årene som kommer, derfor være i en kritisk situasjon i tilfelle en konflikt mot Russland. Ikke bare ville den ikke være i stand til å bruke sin viktigste eiendel, luftfart, til å støtte bakkestyrker, men den ville bli utklasset av russisk artilleri. Til dette kan vi legge til at Russland i dag har 2000 moderniserte tunge kampvogner i kø, mens NATO ikke har 800 moderne operative stridsvogner over hele kontinentet.

Den nåværende maktbalansen mellom NATO og Russland er faktisk veldig teoretisk. Og det vil ta mange år å gjenopprette denne balansen, år hvor Russland vil vite at det har en svært betydelig taktisk og strategisk fordel. Man kan lure på hvordan et land hvis BNP er halvparten av Frankrike klarer å utgjøre en slik trussel mot hele det europeiske kontinentet...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler