Storbritannia lanserer konsultasjoner for anskaffelse av 800 infanterikampbiler.

Det britiske forsvarsdepartementet kunngjorde denne uken at det offisielt er lansert konsultasjoner for en anbudskonkurranse for anskaffelse av 800 8×8 infanteri kampvogner. Fem produsenter ble konsultert, inkludert Nexter, som tilbyr VBCI 5, som nettopp har oppnådd betydelig suksess i Qatar. De pansrede kjøretøyene som tilbys, vil bli evaluert under en testkampanje som skal holdes i sommer, for å komme i tjeneste tidlig i 2. Når det gjelder Frankrike, planlegger den britiske hæren å bruke sin VCI i samordning med en lett tank, Ajax, og et flerbrukspersonell transportør, mastiffen.

VBCI hadde allerede blitt vellykket evaluert av den britiske hæren i 2014. Men til slutt ble beslutningen tatt om å starte en anbudskonkurranse i stedet for å gå gjennom en avtale mellom stater. Det er sannsynlig at Tyskland ikke var likegyldig til denne avgjørelsen.

Uansett hva tilfellet er, har VBCI 2 seriøse argumenter å fremme mot sine konkurrenter, og spesielt den utmerkede ytelsen til storebroren, VBCI, i Mali. Nesten 4 tonn tyngre, for en totalvekt på 32 tonn, på grunn av styrking av beskyttelsen spesielt mot IED-er og antitankraketter, forblir VBCI 2 veldig mobil takket være en 600 HK-motor, 50 mer enn VBCI.

Men for å detronisere den tyske bokseren, må franske forhandlere endre tilnærmingsmetoden. Som Leopard 2 før den, har Boxer bygget et rykte som "det beste pansrede kjøretøyet i sin kategori", selv om det ikke har blitt brukt massivt i brann, og heller ikke utplassert i Opex. Og vi så det Leopard 2A4-tyrkere opplevde veldig relativ suksess og betydelige tap da de ble (mis)brukt i Syria, mens Leclerc Emirati ga full tilfredsstillelse til Jemen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler