F35As kostnad for flytid overstiger $ 35.000

I følge en amerikansk luftvåpenanalyse, vedlikeholdskostnadene til F35 må reduseres med nesten 40%, ellers vil den bli tvunget til å redusere antall fly med 590 enheter, eller 35% av det forventede flyet fra 1763. I følge denne analysen har det amerikanske luftforsvaret foreløpig ingen alvorlige fører til betydelig lavere vedlikeholdskostnader for flyet som vil koste mer enn 1 billion dollar til de amerikanske offentlige finansene i løpet av flyets levetid. . Vedlikehold ser også ut til å være et problem for andre enhetskunder, som Storbritannia, Australia og Nederland, som vurderer å redusere antall enheter.

Den effektive prisen for å vedlikeholde F35 er en av de vanskeligste informasjonene å få tak i. Kilder har kunngjort at flytimen til F35 overstiger $30.000, men basert på tallene annonsert av det amerikanske luftforsvaret, og forutsatt at hvert fly flyr 250 timer per år, vil den nåværende kostnaden for flytimen overstige dagens $35.000 på grunnlaget for en enhetskjøpspris på 100 millioner dollar.

Faktisk har vi:

(1750×100)+38%(1750xn) = (1200×100)+(1200xn)

ó115 xn = 45.000 390 ó = XNUMX millioner dollar

Hver enhet vil for øyeblikket koste 400 millioner dollar i løpet av levetiden, eksklusive kjøp. Hvis vi tar i betraktning at flyet vil ha en levetid på 50 år, vil hvert fly koste 9 millioner euro per år, for 250 timer årlige flyreiser (høy hypotese), har vi en pris per time for tyveri på 36.000 XNUMX dollar.

Ifølge informasjon gitt av det amerikanske luftforsvaret, er kostnadene fordelt mellom produsenten og det amerikanske luftforsvaret selv. Men det er vanskelig å forestille seg at den ikke allerede har optimalisert prosedyrene så mye som mulig for å redusere vedlikeholdskostnadene til enheten. Faktisk gjelder reduksjonen på 38 % bare industrisektoren. 

Og der, en av to ting:

  • eller han kunngjør at han kan gjøre det, og dette betyr at til nå har Lockheed overutnyttet hærene som pengekuer
  • Enten meddeler han at det er umulig, og det amerikanske flyvåpenet må redusere antall bestilte fly, noe som vil ha innvirkning på enhetsprisene på flyene, og på enhetsvedlikeholdskostnadene.

Det amerikanske flyvåpenet ønsker faktisk å anskaffe 1763 fly av de 2456 flyene bestilt av de amerikanske væpnede styrkene, og de 500 flyene som er bestilt av luftstyrker over hele verden. Kanselleringen av 590 enheter vil representere et fall på nesten 20 % i totale bestillinger for enheten, og derfor i fordelingen av FoU-programmet til programmet, det vil si en økning på minst 10 % i enhetsprisen på enhetene.

Denne økningen, knyttet til den ublu vedlikeholdsprisen på F35, vil imidlertid også ha innvirkning på bestillinger fra F35-kunder, som i sin tur må redusere ordrevolumet. 

Det er derfor lite sannsynlig at F35 noen gang faktisk vil falle under 30.000 XNUMX dollar per flytime, uten å ta hensyn til oppdaterings- og moderniseringsprogrammer, som også viser tegn til ublu kostnader.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler