Ukraina har inngått en foreløpig avtale om å bestille 55 helikoptre på Airbus Helicopters

- Annonse -

Ukraina har signert en foreløpig avtale med Airbus Helicopters til bestill 55 roterende vinger, H125, H145 og H225 Super Puma, beregnet på politistyrker, grensevakter og beredskapstjenester. Den nøyaktige fordelingen av enhetene er foreløpig ikke kjent, men denne ordren vil virkelig være velkommen i Marignane, mens det historiske Aerospatiale-området fortsatt lider under konsekvensene av fallet i ordrer i offshore-sektoren. Ukrainas statsminister Volodymyr Groysman understreket at Frankrike er en pålitelig strategisk partner for Ukraina, som støtter ukrainsk suverenitet.

Man kan lure på hvorfor vestlige industrimenn ikke er interessert i den ukrainske luftfarts- og forsvarsindustrien? Dette landet med 46 millioner innbyggere har faktisk svært verdifull kunnskap, enten det gjelder land-, luft- eller marineutstyr, så vel som innen missiler. Arbeidsstyrken er kvalifisert og økonomisk, og produksjonsinfrastrukturene er mange. 

Stilt overfor økningen i enhetsprisene på vestlig høyteknologisk utstyr, ville det ikke være lurt å stole på denne produksjonskapasiteten for å tilby utstyr beregnet på sekundærmarkedet, som afrikanske land, som for øyeblikket kun vurderer kinesiske tilbud?

- Annonse -

I likhet med hva Renault gjorde i Romania da konsernet lanserte merkevaren Dacia, som i dag representerer en svært betydelig andel av salget, kan forsvarsgrupper som Dassault, Airbus, Thales, MBDA, Safran eller Nexter i stor grad dra nytte av en mer omfattende strategi som integrerer ukrainske produksjoner . For hvis Frankrike ikke gjør det, vil ikke tyrkerne og kineserne unnlate å gjøre det...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler