US Air Force sjef for ansatte sier håp F35 vedlikeholdskostnad justerer med F16

Viktige punkter : 

Etter en rapport fra US Air Force som konkluderte med at hvis vedlikeholdskostnadene til F35 ikke falt med 38%, ville US Air Force måtte senke sitt kjøpsmål med 590 enheter, stabssjefen for US Air Force sa at målet hans var juster vedlikeholdsprisen på F35 med den på F16. Uttalelsen fra US Air Force's CEMAA er veldig interessant, fordi den er veldig viktig for kommunikasjonsstrategien til den amerikanske forsvarsindustrien, Lockheed og US Air Force.

Den aktuelle rapporten, en offisiell og arkivert rapport, identifiserer vedlikeholdskostnadene for F35A som mye høyere enn forventet, og setter spørsmålstegn ved målet på 1763 fly som det amerikanske flyvåpenet ønsker å anskaffe. Ved å analysere tallene i denne rapporten kan vi fastslå at vedlikehold av F35 for én times flytur for tiden koster $60.000 38, et ekstraordinært høyt tall, som sannsynligvis vil skremme bort mange kunder og potensielle kunder. I tillegg spesifiserer denne rapporten at det for øyeblikket ikke er noen mulighet for å redusere disse kostnadene vesentlig. Til slutt, selv om vedlikeholdskostnadene til F35 ble redusert med 37.200 %, et beregningsmål som ifølge rapporten ville unngå å måtte redusere antall fly, ville disse kostnadene forbli svært høye, med $30.000 XNUMX per time med vedlikehold. flyreise, litt mer enn €XNUMX XNUMX, mer enn det dobbelte av Rafale, men likevel tomotorer.

Etter dette gikk CEMAA til US Air Force opp for å kunngjøre at målet var å oppnå vedlikeholdskostnader for F35 identiske med F16. Denne kunngjøringen er imidlertid ytterst tvetydig av følgende grunner:

  • Han spesifiserer ikke omfanget eller modellen til F16 han snakker om. Faktisk tredobles vedlikeholdskostnadene til den belgiske F16 Block15 og den siste F16-modellen, F16Block70 Vyper. 
  • Den definerer ingen tallverdi, og gir dermed fritt spillerom til tolkninger, uten å posisjonere seg på substansen, vedlikeholdskostnadene og mulighetene for å redusere dem.
  • Han snakker om et mål han satte for seg selv (Vårt første mål), som var det som opprinnelig ble satt for F35-programmet under utformingen. F35-programmet skulle egentlig være i en prisklasse som kunne sammenlignes med F16, og var ment å erstatte den. Men siden den gang har prisene på design, konstruksjon og vedlikehold eksplodert. Mens F35 opprinnelig var forventet å målrette en enhetspris på 50 millioner dollar, er den nå priset til mer enn det tredoblet, for versjon A, den billigste. Dette målet er med andre ord på ingen måte bindende, og heller ikke gjeldende.

Faktisk er denne erklæringen fra stabssjefen for det amerikanske luftvåpenet ingen ringere enn en smart kommunikasjonsmanøver, som gjør det mulig å fullstendig unngå hovedspørsmålet om problemet, og å gi språkelementer til støtten for programmet, uten enhver forpliktelse fra amerikanske myndigheter eller Lockheed.

Til slutt vil det amerikanske luftforsvaret allerede være veldig fornøyd hvis vedlikeholdskostnadene for F35 falt til $37.000 XNUMX per flytime, noe som gjør at den kan nå målflåtevolumet uten å øke den maksimalt aksepterte konvolutten. Når det gjelder konsekvensene for europeiske og asiatiske kunder av Lockheed-flyene, er det klart at denne parameteren knapt blir tatt i betraktning, forsikret om at de påtvinger flyene sine på en rekke allierte luftstyrker.

Hovedspørsmålet om dette siste punktet gjenstår: Hvorfor er luftstyrkene i disse landene så forent rundt F35, hvis svimlende pris krever drastiske flåtereduksjoner, og hvis ytelse er langt fra avgjørende? RafalePå Typhoon eller JAS-39 Gripen E/F, fly som er svært betydelig mer økonomiske å kjøpe og eie?

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT