Den andre kinesiske luftfartsselskapet vil begynne å teste til sjøs i april

Det andre hangarskipet av den kinesiske marinen Type 002  starter testene sine til sjøs i april, i år, og vil ta i bruk innen utgangen av året, ifølge administrerende direktør for DSIC-verftene, som konstruerte bygningen. Det 55.000 tonn store skipet, avledet fra den russiske Kuznetsov-klassen, er det første fullbygde hangarskipet i Kina, i den imponerende tidsrammen på bare to år. Rapporter indikerer at konstruksjonen av det tredje kinesiske hangarskipet, en modell designet og produsert i Kina, og utstyrt med elektromagnetiske katapulter, og identifisert som Type2, ville ha startet i november 3. Bilder av Ilot av denne nye modellen dukket også opp på Twitter . 

Merk at PLA Navy General Staff har indikert at de forventer å motta sitt første atomdrevne hangarskip, som også opererer EM-katapulter, innen 2025. Produksjonshastigheten til militærindustriens kinesiske marinestyrke er ekstremt høy og kan oppsummeres slik :

 • Hangarskip: 2 til 3 år
 • Overfallsbygning (TCD, LHD): 1 per år
 • Heavy Destroyer type 055: 2 per år
 • Medium Destroyer Type 052: 2 til 3 per år
 • Type 054 fregatter: 3 per år
 • Type 056 korvetter: 4 til 5 per år
 • Oljetankere: 1 per år
 • Minekrigføring: 2 per år
 • Angrepsubåter: 2 til 3 per år
 • Missilavskytende ubåter: 2 til 3 år

Hvis vi tar i betraktning at gjennomsnittlig levetid for en bygning er 25 år i PLA, vil formatet til den kinesiske marinen i 2040 derfor være dette:

 • 10 til 12 hangarskip 
 • 25 angrepsskip (TCD, LHD) 
 • 50 Heavy Destroyers (type 055) eller kryssere
 • 70 mellomstore ødeleggere (type 052) 
 • 75 fregatter (type 054)
 • 100 + korvetter (type 056) 
 • 25 oljetankere
 • 50 Mine Warfare-bygninger 
 • 65 Angripe ubåter
 • 10 til 12 ballistiske missilubåter 

Dette formatet er omtrent likt formatet til den amerikanske marinen (i sitt nye format definert av FYDE 2025) assosiert med sine lokale allierte (Japan, Sør-Korea, Australia). Men for å oppnå denne balansen, ville den amerikanske marinen måtte deployere helt i Stillehavet og Det indiske hav, og overlate Atlanterhavet til den europeiske og kanadiske flåten.

I tillegg er denne produksjonen basert på produksjon av bygninger i årlig takt de siste to årene. Det er liten tvil om at Kinas produktive verktøy vil utvikle seg i årene som kommer, for å øke produksjonen hvis behovet oppstår.

Uansett hva som skjer, er det mer enn sannsynlig at med mindre det kommer en meget betydelig reaksjon fra USA, vil den amerikanske marinen miste sin posisjon som hegemonisk marine i årene som kommer, og til og med kan miste sin førsteplass i rangeringen av marinen. . over hele verden fra 2030.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler