Russland har startet oppførelsen av en by dedikert til forsvars teknologi

Russlands forsvarsminister, Viktor Shoigou, presenterte sitt prosjekt for å skape en by dedikert til forskning, til utvikling og produksjon av forsvarsutstyr, i likhet med militærteknologene i sovjettiden, som Nijni Novgorod. Et pilotprosjekt, kalt 'Era', har allerede blitt lansert ved bredden av Svartehavet, nær byen Anapa, et attraktivt valg for russiske ingeniører og forskere. M Shoigous mål er å tiltrekke seg talent fra de beste russiske skolene og universitetene, og gi dem et miljø som fremmer interaksjoner og produktivitet, samtidig som man mestrer sikkerhets- og logistikkproblemer.

Hvis "Proof of Concept" er effektiv, planlegger General Shoigou å gjenskape prosjektet. 

Den russiske forsvarsindustrien er den viktigste eksportindustrien i Russland, med unntak av olje/gassindustrien. Det sysselsetter 1,2 millioner mennesker, for en omsetning anslått til 30 milliarder dollar per år. Det er også et av de sjeldne områdene med russisk fortreffelighet. Du trenger bare å se suksessen til S-400 luftvernsystemene, Su35 multi-purpose jagerfly eller T90 kampvogner som eksporteres i år for å bli overbevist om dette. 

Det er også en pilar for nasjonal gjenoppbygging i regjeringens fortelling, og suksessene til russisk utstyr, i eksterne operasjoner, under militære konkurranser eller eksport, dekkes veldig regelmessig i nasjonale TV-nyheter. Tank- eller kampflyskiskyting blir til og med sendt direkte på enkelte nasjonale kanaler, og kommentert som sportsbegivenheter.

Til slutt er det en av de viktigste økonomiske og sosiale spakene til staten, som dermed kontrollerer visse økonomiske sykluser i landet, spesielt ved å investere inntekter fra landets energieksport.

Faktisk, og som i USA, anses den russiske forsvarsindustrien som en sentral aktør i statens økonomiske handling. Mens hærbudsjettet vil bli ytterligere redusert i 2018, vil budsjettet dedikert til design og anskaffelse av forsvarsutstyr økes. Den russiske GPV 2019-2027, tilsvarende vår LPM, har dermed definert en budsjettbane som bringer årlige investeringer i forsvarsutstyr til mer enn $30 milliarder per år, eller nesten 50% av det totale hærens budsjett.

Dette svært høye forholdet (Frankrike 20%), viser uten tvil at Russland anvender prinsippene om positiv verdiforsvar, og oppveier hærens budsjett med skatteinntekter generert av forsvarsindustrien. Slik klarer et land med Spanias BNP å utgjøre en betydelig trussel mot hele Europa, som har et BNP 12 ganger høyere, og en befolkning 4 ganger større enn Russland.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT