Tysk tornado ville ikke lenger kunne delta i NATO-oppdrag

I følge det tyske magasinet Des Spiegel som siterer en Luftwaffe-rapport, flyene Tysk tornado ville ikke lenger være i stand til å delta i NATO-oppdrag, og særlig atomoppdrag. Siden tyske tjeneste i Luftwaffe i 1982 hadde tyske Tornados muligheten til å bære tyngdekraftsbomben B61. I følge denne rapporten ville flyet ikke lenger være i stand til å kommunisere med NATOs kommunikasjonsinfrastruktur, og derfor være integrert i alliansens luftvåpen. 

Denne "lekkasjen" skjer i en bestemt sammenheng, mens stabssjefen i Luftwaffe, som åpent og insisterende hadde uttalt seg til fordel for F35, og dette selv om den tyske regjeringen allerede hadde en. Første gang kalt til orden. 

Lekkasjen av denne rapporten er absolutt ikke en tilfeldighet. I flere uker har F35-leiren vært i kamp for å bringe Tyskland tilbake på rett vei, og få det til å gi opp å bestille fly Typhoons å erstatte sine Tornados. Og hovedargumentet som fremmes til fordel for F35 er basert på muligheten for å bruke B61-atomgravitasjonsbomben. Merk at dette argumentet også brukes i Belgia for å påtvinge F35 mot Typhoon og Rafale, og dette til tross for de ublu vedlikeholdsprisene på enheten.

Det er imidlertid interessant å merke seg at flertallet av støtten i Tyskland for F35 kommer fra Luftwaffe selv, og mer spesifikt fra dens generalstab, svært gjennomsyret av NATO-doktriner.

Fordi, i motsetning til Frankrike, har ikke Tyskland kapasitet til å bygge sine egne fly i beste fall, kan de delta i samarbeid om å bygge et, slik tilfellet var med Tornado og Typhoon. Allianser endres imidlertid med hver generasjon, og tillater knapt tilknytning til en produsent, og heller ikke langsiktig samarbeid, slik tilfellet er mellom det franske luftforsvaret (og marinefly) og Dassault Aviation.

Utover dette punktet viser denne lekkasjen, og argumentet som brukes, mens Tyskland er et av undertegnende land i avtalene mot atomvåpen, kraften og metodene til tilhengerne av F35, til tross for titusenvis av arbeidsplasser i Tyskland som står på spill. .

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT