Storbritannia velger Boxer

Til slutt varer anbudene ikke lenge. Mindre enn en uke etter kunngjøringen om en konkurranse om å velge modellen for infanterikampkjøretøy som skal utstyre den britiske hæren, kunngjorde det britiske forsvarsdepartementet at valget hans falt på Boxer-programmet, som britene forlot for 12 år siden. Etter australierne er det derfor en ny suksess for VCI som følge av et samarbeid mellom tysk og nederlandsk industri, og en skuffelse for Nexter og dens VBCI 2 som hadde blitt positivt vurdert for noen år siden av styrkene.

Det er tydelig at franske forsvarsbedrifter sliter med å eksportere til Europa og mer generelt til alle vestlige land. Bortsett fra den selvgående pistolen CAESAR, som har hatt flere suksesser (og dette er det minste som den er så effektiv), og noen få helikopterkontrakter, hvis det franske utstyret lykkes med å tilfredsstille testene, klarer de ikke. løpet av politisk beslutning. I dette er valget av Belgia å delta i SCORPION-programmet eksepsjonelt og bør være mye mer verdsatt av de franske myndighetene.

Årsakene til disse feilene er flere: mangel på støtte eller politiske investeringer (mye mindre merkbar siden JY Le Drian og Florence Parly), utstyr som mangler ytelse i europeiske teatre fordi det var optimalisert for afrikanske teatre, eller feil i håndteringen av tilbud .

Men mer enn noe annet er disse feilene knyttet til en overdreven konservatisme av fransk forsvarsindustri, i deres forvaltning av deres image og i deres kommunikasjon. Ved å konsultere britiske blogger og nettsteder siden kunngjøringen av konkurransen om 800 IFV-er, kan vi se at alle opinionslederne var for Boxer. Ikke flertallet, alle sammen. Som de gjorde med Leopard 2 samlet tyskerne tålmodig et betydelig antall offentlige og halvoffentlige personer, inkludert mange forsvarsjournalister og bloggere, ved å presentere Boxer som en IFV langt overlegen de andre, slik at ingen konkurranse var nødvendig. Legg til det et godt timet inngrep fra tyske myndigheter, slik de gjorde i Norge for ubåtkonkurransen, og konkurransens skjebne var beseglet. 

Det skal bemerkes at denne metoden ikke er tyskernes privilegium; Svenskene og spesielt amerikanerne har brukt den med suksess i mange år, og forklarer dermed støtten til Gripen og spesielt F35 i Europa. Det er på høy tid for den franske forsvarsindustrien å bevege seg bort fra sine paradigmer som, selv om de faktisk var effektive på 70-tallet, ikke lenger er i stand til å takle amerikansk eller tysk press.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT